Συνάντηση Εξωραϊστικού Συλλόγου του Καταφυγιού με το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλαιάς Φώκαιας

Πραγματοποιήθηκε στις 28/1/2020, η προγραμματισθείσα συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Καταφυγιού, με το Κοινοτικό Συμβούλιο της Παλαιάς Φώκαιας, στα πλαίσια της γνωστοποίησης και προώθησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο οικισμός.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν άριστο και υπήρξε κατανόηση και από τις δύο πλευρές. Αφενός εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου, για τα προβλήματα που διατύπωσε προφορικώς και εγγράφως ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άγγελος Φραγκόπουλος και συμπλήρωσαν τα μέλη του Δ.Σ.  και αφετέρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο, στις σχέσεις του με τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Φιλίππου, όπως τα διατύπωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μανώλης Τσαλικίδης.

Στο σοβαρότερο όλων θέμα της καθαριότητας, ο Σύλλογος έκανε απόλυτα κατανοητό, ότι δεν πρόκειται να δεχτεί οποιονδήποτε διαμοιρασμό κάδων στον οικισμό του Καταφυγιού, εφόσον δεν υπάρξουν επτά σαφείς προϋποθέσεις.

  1.    Να γίνεται η περισυλλογή τους κατ΄ ελάχιστο τρεις φορές της εβδομάδα, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, με ενίσχυσή τους τις θερινές περιόδους.
  2. Να αντικατασταθούν όλοι οι κάδοι με καινούργιους.
  3. Να παραμένουν κλειστοί οι κάδοι με μέριμνα των υπαλλήλων καθαριότητας.
  4. Να τοποθετηθούν μόνο σε κοινοτικούς χώρους και όχι σε ιδιωτικές εκτάσεις.
  5. Να υπάρξει μέριμνα για καθαρισμό των οδών από συνεργεία του Δήμου.
  6. Να δημιουργηθούν χώροι συγκέντρωσης των κλαδεμάτων όπου θα ενημερωθούν οι κάτοικοι να μεταφέρουν εκεί με ευθύνη τους και δαπάνες τους, τα φυτικά απορρίμματα.
  7. Να επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους απορρίπτουν αδρανή υλικά (μπάζα) γύρο από τους κάδους και γενικά σε όσους γίνονται αντιληπτοί να ρυπαίνουν.

Σε περίπτωση μη ικανοποίησης όλων αυτών των προϋποθέσεων, χωρίς καμία εξαίρεση, δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν νέες αυτοσχέδιες χωματερές  στον οικισμό μας. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να εφαρμοστούν πριν από το διαμερισμό κάδων σε περισσότερα σημεία των ήδη υπαρχόντων, προκειμένου να διαπιστώσουν οι οικιστές τις ειλικρινείς προθέσεις του Δήμου.

Εάν παρ΄ όλα αυτά, κάποιοι οικιστές, για λόγους υγείας ή άλλους λόγους, επιθυμούν να έχουν κάδους πλησίον της κατοικίας τους, τότε να τοποθετηθούν κάδοι ακριβώς έξω από αυτήν.  

Να ενημερώσουμε ότι ο οικισμός της ΑΤΕ δεν έχει παρά μόνο ΕΝΑ (1) σημείο συγκέντρωσης των απορριμμάτων και οι κάτοικοι πετούν τα απορρίμματά τους στον οικισμό μας επί της οδού Βρυούλων. Επίσης κατά μήκος της οδού Φραντζέσκου, δεν υπήρξε ποτέ κανένα σημείο συγκέντρωσης απορριμμάτων.

Παραθέτουμε το Υπόμνημα που κατέθεσε ο Σύλλογος για την ενημέρωση των οικιστών. Ανοίξτε την εικόνα σε νέα καρτέλα πιέζοντας δεξί κλικ.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Κοινότητας και τα παριστάμενα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, διατύπωσαν με αρκετή γλαφυρότητα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της Παλαιάς Φώκαιας με κυρίαρχο το ζήτημα της καθαριότητας.

Συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι η κοινότητα δεν έχει αρμοδιότητες, έχει απογυμνωθεί από προσωπικό το οποίο έχει μεταφερθεί στην έδρα του Δήμου, δεν βρίσκει συμπαράσταση από τον δήμαρχο και τέλος ότι το εφαρμοζόμενο σχέδιο «Καλλικράτης» είναι εμπόδιο στην όποια δυνατότητα παρέμβασης θα μπορούσε να έχει το Κοινοτικό Συμβούλιο.  

Η ανταπάντηση εκ μέρους του Προέδρου του Δ.Σ. του Καταφυγιού ήταν ότι, όλα αυτά είναι γνωστά από πολλά χρόνια, κανείς εκ των παρισταμένων αυτοδιοικητικών, δεν βρέθηκε σ΄ αυτή τη θέση από  παρθενογένεση και οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν αποτελούν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Υπάρχει καταγεγραμμένη η ιστορία και ο ρόλος καθενός τα τελευταία 15 χρόνια και δεν παραγράφεται.  

Η συνάντηση κατέληξε συμπερασματικά, ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να διεκδικηθούν από τον Δήμο Σαρωνικού, λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα του οικισμού, με βασικότερο όλων το θέμα της καθαριότητας. Επίσης, ότι ο Σύλλογος του Καταφυγιού, είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κινητοποίηση διεκδικητικού χαρακτήρα προς το Δήμο Σαρωνικού (παράσταση εκπροσώπων φορέων στο γραφείο του Δημάρχου), εφόσον οργανωθεί από την Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας και συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι Κοινωνικοί φορείς της Πόλης, όπως προτάθηκε στη συνάντηση.  

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από πλευράς συλλόγου οι Άγγελος Φραγκόπουλος, Μαρία Χατζηράλλη, Δημήτρης Παπιεδήδογλου, Απόστολος Μενεγάκης, Παρασκευή Φωτίδου και  Εύη Διακουμάκου. Από την Κοινότητα ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Τσαλικίδης και οι Σύμβουλοι, Βασίλης Τσούνης, Χρήστος Παπαγιάννης, Πολυξένη Κοψολαίμη,  Παναγιώτης Καστριώτης και Ζαχαρώ Φραντζέσκου.  


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.