Η φιλανθρωπία ως πρόσχημα, με στόχο την απολίτικη αυτοπροβολή

“Νομαρχιακοί εκπρόσωποι του κόμματος – με την ενορχήστρωση της Βανίτας Σωφρόνη – λικνίζονται με τα καλά τους ρούχα και ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι, υπό τους ήχους σαξοφώνου, προσποιούμενοι τους φιλάνθρωπους μεγαλοαστούς”.

 
Κάποιοι δυσφημίζουν την αλληλεγγύη και τη Νέα Δημοκρατία
Κάποιοι προκαλούν χωρίς καμία ντροπή. Διοργάνωσαν στο όνομα της Νέας Δημοκρατίας μία όπως την ονόμασαν «φιλανθρωπική» εκδήλωση. Αλλά τελικά η φιλανθρωπία δεν ήταν παρά ένα πρόσχημα αυτοπροβολής.
Διότι προσέξτε τι έγινε. Η εκδήλωση, που έγινε σε μία πιτσαρία της Βουλιαγμένης, είχε ελεύθερη είσοδο. Όμως ο χώρος κοστίζει, τα ποτά που προσφέρθηκαν κοστίζουν, η ορχήστρα που έπαιξε κοστίζει, ο φωτογράφος που ήρθε κοστίζει. Ποιος πλήρωσε για αυτά; Μα, κάποιος ανώνυμος (ή και πολύ γνωστός) χορηγός.

Για τα μάτια του κόσμου, υπήρχε και ένας πάγκος όπου κάποιος μπορούσε να αγοράσει κάτι για την ενίσχυση ενός φιλανθρωπικού σωματείου. Ποτέ δεν ανακοινώθηκε, ούτε πριν, ούτε μετά, ποιο σωματείο είναι αυτό. Ούτε φυσικά αν συγκεντρώθηκε κάποιο ποσό για τον υποτιθέμενο φιλανθρωπικό σκοπό.
Τι κατάφεραν οι ματαιόδοξοι αυτοί άνθρωποι που λένε ότι εκπροσωπούν το κυβερνών κόμμα στην ανατολική Αττική; Πήραν μια παχυλή χορηγία που θα μπορούσαν ταπεινά και ουσιαστικά να κατευθύνουν σε έναν πραγματικό φιλανθρωπικό σκοπό. Και υπάρχουν πολλές δομές της ευρύτερης περιοχής σε μεγάλη ανάγκη. Και την σπατάλησαν για να δημιουργήσουν ένα (τρομάρα τους) κοσμικό event και να γεμίσουν τα προφίλ τους στα social media με πολλές φωτογραφίες. Δυσφημίζοντας την έννοια της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης.
Μόνο αυτάρεσκα χαμόγελα, κενά περιεχομένου. Φωτογραφίζομαι, άρα υπάρχω. Αυτοθαυμάζομαι, δίνω στους φίλους μου συγχαρητήρια, άρα κάνω πολιτική. Μα καλά, νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους;
Εντωμεταξύ, η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός δίνουν μάχη με την ακρίβεια. Ζούμε στην εποχή που η πλειοψηφία χρειάζεται επιδότηση για το σούπερ μάρκετ και την πληρωμή του ηλεκτρικού. Οι εκπρόσωποι του οικονομικού φιλελευθερισμού κάνουν πρωτοφανείς παρεμβάσεις στην αγορά με το «καλάθι του νοικοκυριού».
Και οι νομαρχιακοί εκπρόσωποι του κόμματος – με την ενορχήστρωση της Βανίτας Σωφρόνη – λικνίζονται με τα καλά τους ρούχα και ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι, υπό τους ήχους σαξοφώνου, προσποιούμενοι τους φιλάνθρωπους μεγαλοαστούς. Δεν είναι πρόκληση; Είναι, γι’ αυτό και δεν κατάφεραν ούτε 80 άτομα να μαζέψουν. Όταν είχε αγώνα του μουντιάλ, περισσότεροι συγκεντρώνονταν στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 51, Δεκέμβριος 2022

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.