Παρεμβάσεις γαλάζιων βουλευτών για το θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο

 
Τις τελευταίες μέρες ο ένας μετά τον άλλον βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος καταθέτουν πρόταση επίλυσης για ένα ζήτημα που έχει εμπλέξει σε έναν απίστευτο κυκεώνα περισσότερους από 200.000 πολίτες.
Οι βουλευτές δέχονται σωρεία αιτημάτων πολιτών της Περιφέρειάς τους που τους ζητούν όχι απλώς να πάρουν θέση αλλά να γίνουν και μέρος της λύσης, μεταφέροντας το αίτημά τους από την Λευκάδα, την Κέρκυρα, τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ώστε ο τελευταίος με την σειρά του να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος 2251/1994 όπως ισχύει , άρθρο 10 παρ. 21, περί προστασίας των καταναλωτών με βάση τον οποίο « Ο Υπουργός Ανάπτυξης μπορεί με απόφαση του, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις προσαρμογής της συναλλακτικής συμπεριφοράς των προμηθευτών στο δεδικασμένο αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων επί αγωγών καταναλωτή ή ενώσεων καταναλωτών, εφόσον οι συνέπειες του δεδικασμένου έχουν ευρύτερο δημόσιο ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών».

Ενδεικτικό της κινητοποίησης που έχει υπάρξει, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, είναι πως αν υπήρχε η δυνατότητα κυβερνητικοί βουλευτές να μπορούν να συνυπογράψουν μαζικά το νομικά τεκμηριωμένο αίτημα του πανελλήνιου συλλόγου δανειοληπτών ελβετικού φράγκου ΣΥΔΑΝΕΦ υπό μορφής ερώτησης στη βουλή, τούτο θα είχε συμβεί άμεσα.
Στα πλαίσια αυτά ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος ήταν αυτός που αναστάτωσε θετικά χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης παίρνοντας τη σκυτάλη από τους έτερους κυβερνητικούς βουλευτές, δείχνοντας στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης τη δυνατότητα διευθέτησης του ζητήματος επί τη βάση των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που δικαίωσαν τους καταναλωτές, θέτοντας σε όλους τους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου, δίχτυ προστασίας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.