Παραμύθια της Χαλιμάς το αφήγημα Τσίπρα για το προσφυγικό

Σύμφωνα με αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Κάπα Research

προσφυγες-03 prosfyges 3

Τις αδιαμφισβήτητες πλέον ευθύνες που έχει και η ίδια η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου στην τεράστια διόγκωση επί των ημερών τους, των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών  προς τη χώρα μας καταγράφει η έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία, Κάπα Research για λογαριασμό της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία της έρευνας – σοκ, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας , Κώστας Αγοραστός.

Η έρευνα  μέσω ερωτηματολογίων που διεξήχθη, λίγες ημέρες πριν σφραγιστούν  τα σύνορα στους προσφυγικούς – μεταναστευτικούς καταυλισμούς στο λιμάνι του Πειραιά, το Σχιστό και τον Ελαιώνα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις απαντήσεις που έδωσαν 637 ερωτώμενοι – ες, επέλεξαν να διέλθουν μέσω Ελλάδας για την Ευρώπη, επειδή, ούτε λίγο-ούτε πολύ έχει καταντήσει «ξέφραγο αμπέλι» και υπάρχει κυβέρνηση… φιλική προς τους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα το 76, 3% απάντησε ότι επέλεξε μέσω της  Ελλάδας εξαιτίας της ευκολίας να περάσει κάποιος τα σύνορα (76,3%) και του χαμηλού κόστους (είναι πιο φθηνά (19,1%). Επίσης , διότι  παίρνει κανείς ευκολότερα το χαρτί για την κεντρική Ευρώπη (16,1%), οι Έλληνες είναι φιλόξενοι και βοηθάνε τους πρόσφυγες (13,8%), οι ελληνικές αρχές δεν είναι τόσο αυστηρές (11,4%) και τέλος, υπάρχει μια φιλική προς τους πρόσφυγες κυβέρνηση (7,1%).

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που αφήνει εκτεθειμένη την κυβέρνηση και τους ισχυρισμούς τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα όσο και όλων των υπουργών – πρώην και νυν – της κυβέρνησή τους, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα, διατυμπάνιζαν ότι επρόκειτο για πρόσφυγες – μετανάστες που βρίσκονταν στην Τουρκία εδώ και χρόνια, είναι το εξής :

Από την ημέρα που  έφυγε από τις εστίες του, μέχρι να φθάσει στη χώρα μας, το ταξίδι αυτό για το 62,8%, είχε διάρκεια λιγότερες από 30 ημέρες.

Που σημαίνει ότι  δεν πρόκειται για  εκείνους τους 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες  που βρίσκονταν πέρυσι στην Τουρκία  και με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους  Τσίπρας – Χριστοδουλοπούλου και λοιποί , πέρυσι τέτοιο καιρό  που προτού  υπάρξει αυτό το κύμα προσφύγων, προεξφλούσαν, έχοντας προφανώς «κληρονομικό χάρισμα»  ότι …οσονούπω θα  κατάκλυζαν τη χώρα, όπως τελικά κι έγινε. Αλλά για ΝΕΑ κύματα προσφύγων, αφού μέχρι πριν λίγες βδομάδες βρίσκονταν στις πατρογονικές τους εστίες. Και  παρότι εδώ και ένα χρόνο το Ισλαμικό Κράτος, όχι μόνο δεν επεκτείνεται αλλά υφίσταται  και απώλειες μεγάλων εκτάσεων και πόλεων που απελευθερώνονται.

Πηγή: newsta.gr


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.