Χρυσό και χάλκινο μετάλλιο σε Διεθνή Διαγωνισμό ελαιολάδου απέσπασε το Ελαιουργείο Κώνστα στα Καλύβια Σαρωνικού

xryso_prwtogenesΣτις 21 & 22 Μαρτίου 2016, διεξήχθη στην Αθήνα ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου, Athena International Olive Oil Competition. Πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό, τόσο ως προς τους κριτές όσο και ως προς τα δείγματα που συμμετέχουν και αφορά μόνο τυποποιημένα ελαιόλαδα της κατηγορίας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ο διαγωνισμός ονομάζεται «Athena» φέρει, δηλαδή, το όνομα της ελληνίδας θεάς Αθηνάς που δώρισε στην Αθήνα την ελιά και το όνομά της. 

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ελαιόλαδα από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία. Η γη του Σαρωνικού, η γη των Μεσογείων εύκρατος τόπος και μητέρα των ελαιόδεντρων από την αρχαιότητα, αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά μέσω της συμμετοχής στο διαγωνισμό, του Ελαιουργείου Κώνστα. Το ελαιουργείο Κώνστα, το οποίο βρίσκεται στα Καλύβια και οι ιδιοκτήτες του συνεχίζουν και εξελίσσουν την οικογενειακή επιχείρηση και την καλλιέργεια ελαιόδεντρων, διακρίθηκαν με δυο βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό «Αθήνα». Χρυσό βραβείο για το ελαιόλαδο «ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ-ΠΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑ ΕΥΔΟΚΙΑ» και χάλκινο βραβείο για το «ΚΩΝΣΤΑΣ ΠΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑ ΕΥΔΟΚΙΑ».

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σωφρόνης, εκφράζει τα δημόσια συγχαρητήριά του για τη διάκριση αυτή. «Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά, συμπολίτες μας να προοδεύουν, να αναδεικνύεται μέσα από τη δουλειά τους ο τόπος μας και να ανοίγονται νέοι ορίζοντες απασχόλησης και δημιουργίας για τους νέους του τόπου μας. Τα Μεσόγεια, εύφορη γη από την αρχαιότητα και ιδιαίτερα ο Δήμος Σαρωνικού έχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα.

Είναι στις βασικές μας επιδιώξεις να συμβάλλουμε ουσιαστικά και έμπρακτα στην ανάδειξή του.  Πιστεύουμε ότι είναι πρόσταγμα των ημερών, για το καλό του τόπου μας, ο δημόσιος τομέας να συμπορευτεί με την ιδιωτική πρωτοβουλία και να συνεργαστούμε, θέτοντας από κοινού τις βάσεις της προόδου και της ανάπτυξης. Συγχαίρω την οικογένεια Κώνστα, για τη σπουδαία αυτή διάκριση, αλλά και για την αγάπη και το μεράκι για τον τόπο μας. Τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες χαίρουν της εκτίμησής μας και αποτελούν φωτεινό φάρο και για τους άλλους συμπατριώτες μας».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.