Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Στην Ύδρα ανήκει διοικητικά η νήσος Άγιος Γεώργιος

Με τη γνωμοδότηση Νο 171/2017 το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα ότι τα διοικητικά όρια της νησίδας Άγιος Γεώργιος υπάγονται στον Δήμο Ύδρας.

Πιο συγκεκριμένα, το Νομικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα ότι: Η νήσος Άγιος Γεώργιος υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Ύδρας. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή δεν δύναται να επιφέρει μεταβολή στα όρια των Ο.Τ.Α., μέσω των διενεργούμενων απογραφών. Η υπ’ αριθμ. 11247/28.12.2012 απόφαση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με την οποία η νήσος Άγιος Γεώργιος καταχωρήθηκε στο Δήμο Λαυρεωτικής υπόκειται σε τροποποίηση, προκειμένου η ανωτέρω νήσος να καταχωρηθεί στο Δήμο της Ύδρας, στον οποίο υπάγεται διοικητικά. 

Σχετικά με το μείζον θέμα και τη θετική εξέλιξη ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης δήλωσε:

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας (01/09/2014) ξεκινήσαμε έναν τεράστιο αγώνα για να ανατρέψουμε αυτή την τεράστια αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος της Ύδρας από το 2011. Το επόμενο βήμα είναι να αποδεχτεί ο αρμόδιος Υπουργός τη γνωμοδότηση και να ξεκινήσουν πλέον όλες οι νόμιμες διαδικασίες αποκατάστασης και επαναφοράς της νησίδας στον Δήμο Ύδρας».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.