Προχωράνε τα έργα στο Σαν Τζώρτζη. Στο Λαύριο οι ανεμογεννήτριες

Στο Λαύριο βρίσκονται αυτή την περίοδο οι ανεμογεννήτριες που πρόκειται να τοποθετηθούν στη νησίδα Σαν Τζώρτζη (Άγιος Γεώργιος), η οποία θα μετατραπεί σε αιολικό πάρκο.
Όλος ο μηχανισμός μαζί με τις έλικες, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, βρίσκεται στο λιμάνι του Λαυρίου και οι ανεμογεννήτριες περιμένουν τη μεταφορά τους για το Σαν Τζώρτζη, Ανεμογεννήτριεςόπου θα συναρμολογηθούν και θα εγκατασταθούν. Εδώ και αρκετό διάστημα, ο εκεί χώρος έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, προκειμένου να τοποθετηθούν 23 ανεμογεννήτριες και υποσταθμός ανύψωσης της τάσης, με ταυτόχρονη υποθαλάσσια σύνδεση με το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Πάνω στη νησίδα έχει δημιουργηθεί ήδη κεντρικός δρόμος 11,5 χλμ., καθώς και εργοταξιακοί δρόμοι 5 χλμ., ενώ η κορυφογραμμή του νησιού μετά από επιχωματώσεις έχει γίνει ισόπεδη.
Απ’ ότι βλέπουμε πλέον σε όλα τα διοικητικά έγγραφα που έχουμε αναζητήσει η νησίδα φέρεται παντού να έχει «μετακινηθεί» στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής και στα όρια του Δήμου Λαυρεωτικής. Να θυμίσουμε εδώ ότι η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου θα αποφέρει στον Δήμο στον οποίο ανήκει διοικητικά η νησίδα, ποσοστό 3% επί των ακαθαρίστων εσόδων, δηλαδή ποσό που πιθανόν να υπερβαίνει σε έσοδα τις 500.000 ευρώ ετησίως και να φτάνει το 1.000.000 ευρώ!!

Πηγή: Η φωνή της Ύδρας


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.