Λιμάνι Λαυρίου: Σχεδιάζονται μεγάλα έργα αλλά και Νέος Εμπορικός Λιμένας

Λιμάνι Λαυρίου - Οργανισμός ΛιμένοςΜεγάλες φιλοδοξίες έχει ο Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου όπως προκύπτει από έγγραφο που υπογράφει ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΛ κος Αριστείδης Βίτσιος. Σύμφωνα με τα όσα αποτυπώνονται στο έγγραφο  οι πιο σημαντικοί στόχοι του ΟΛΛ για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων βελτίωσης των υποδομών αλλά και η ανάδειξη της περιοχής σε χώρο αναψυχής, τουρισμού και αναψυχής.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Οι σημαντικές παρεμβάσεις που έχει κατά νου ο ΟΛΛ είναι:
-Επέκταση του Τομέα Σκαφών Αναψυχής με τη δημιουργία πλωτών εξεδρών για την εξυπηρέτηση περισσότερων σκαφών (σήμερα φιλοξενούνται περίπου 500 σκάφη)
-Βελτιστοποίηση του Τομέα Μεταφοράς εμπορευμάτων πλοίων Ro-Ro
-Άμεση και πλήρης αξιοποίηση του νέου κτιρίου του Επιβατικού Σταθμού  για την εξυπηρέτηση της Ακτοπλοϊας και της Κρουαζιέρας
-Ανάπτυξη των υποδομών του Λιμένα για να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών
Επίσης ο σχεδιασμός περιλαμβάνει: Λειτουργία του Λιμένα ως Home Porting αλλά και Transit, Πλήρης εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, Άμεση αδειοδότηση Υδατοδρομίου, Ανάπλαση-Συντήρηση υφιστάμενων εγκαταστάσεων, επικαιροποίηση του master plan.

TO MΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ
Το μεγάλο έργο όμως που προωθείται προς υλοποίησης είναι η ολοκλήρωση εξωτερικών έργων και συμπληρωματικών κρηπιδωμάτων. Πρόκειται για την κατασκευή εμπορικού λιμένα και συμπληρωματικά έργα ακτοπλοΐας.
Το κόστος του έργου είναι 44,5 εκ. ευρώ ενώ η οριστική μελέτη έχει ήδη εγκριθεί και πλέον εκκρεμεί η ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Το έργο αναλυτικά περιλαμβάνει

α.Επέκταση του Εμπορικού Λιμένα προς Νότο με καθαίρεση του υφιστάμενου υπήνεμου μώλου μήκους 170 μέτρων δημιουργίας νέας κρηπίδωσης μήκους 280 μέτρων βυθοκόρησης στα 10 μέτρα, κατασκευή νέου υπήνεμου μώλου με εσωτερική κρηπίδωση μήκους 240 μέτρων
β.Συμπληρωματικά έργα στο βόρειο λιμενικό τμήμα ακτοπλοΐας που περιλαμβάνουν την επέκταση του υφιστάμενου βορειοανατολικού υπήνεμου μώλου κατά 50 μέτρα, δημιουργία χερσαίου χώρου για στάθμευση οχημάτων επιβατών ακτοπλοΐας και συμπληρωματικά κρηπιδώματα στο δυτικό μέτωπο του λιμενικού τμήματος μήκους 200 μέτρων για τη δημιουργία ράμπας μικρών σκαφών
γ.Κατασκευή έργων εσωτερικών οδοποιϊας Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύου απορροής ομβρίων.

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ
Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί τον ΟΛΛ είναι και η σχεδιαζόμενη επέκταση του Προαστιακού από το Κορωπί στο κέντρο και το λιμάνι του Λαυρίου. Με βάση έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται η έναρξη των μελετών Β` φάσης που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018 και ακολούθως θα ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης που οδηγεί την ολοκλήρωση του έργου το ελάχιστο το 2022.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Λιμάνι Λαυρίου: Σχεδιάζονται μεγάλα έργα αλλά και Νέος Εμπορικός Λιμένας”

  1. Ο/Η συριανος λέει:

    ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΗ ΦΤΑΝΕΙΠΙΑ

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.