Ο Προαστ(ε)ιακός θα φτάσει το 2019 στο λιμάνι του Λαυρίου!!!

Λιμάνι Λαυρίου - Οργανισμός ΛιμένοςΤο τρένο θα σφυρίξει και πάλι στο τέλος του 2019, μετά από 82 ολόκληρα χρόνια για το λιμάνι του Λαυρίου, καθώς το έργο επέκτασης του Προαστιακού από το Κορωπί μέχρι Λαύριο εισέρχεται στην τελική ευθεία.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί απαλλοτριώσεις προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, κονδύλι το οποίο έχει εξασφαλιστεί από εθνικούς πόρους, ενώ σύμφωνα με την ηγεσία του δήμου Λαυρεωτικής ο διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη επέκταση αναμένεται μέσα στο 2017. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύνθετο έργο που έχει προαναγγελθεί εδώ και περίπου δέκα χρόνια και η υλοποίησή του γίνεται πλέον εφικτή μετά την ένταξή του για χρηματοδότηση από το πακέτο «Γιούνκερ».
Αυτός είναι και ο λόγος που στην τελευταία συνεδρίαση αποφασίστηκε να βγει εκτός ΕΣΠΑ η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κορωπί μέχρι το Λαύριο. Ήδη προωθείται μελέτη για ένα σύνθετο οδικό, σιδηροδρομικό και λιμενικό έργο μέσω σύμβασης παραχώρησης.

Το τρένο θα σφυρίξει το 2019 στο λιμάνι του Λαυρίου

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τον ανασχεδιασμό και την κατασκευή των απαραίτητων λιμενικών και χερσαίων έργων για τη λειτουργική αναβάθμιση του Λιμένα Λαυρίου, την επέκταση κατασκευής του προαστιακού σιδηρόδρομου από το Κορωπί στο Λαύριο και την αναβάθμιση της υφιστάμενης λεωφόρου από την Αττική Οδό (Μαρκόπουλο) μέχρι τον λιμένα Λαυρίου σε αυτοκινητόδρομο. Ο δήμος Λαυρεωτικής σε πρόσφατη ανακοίνωσή του εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συγκεκριμένη επέκταση του Προαστιακού.
Σύμφωνα με τον δήμο, το 2017 εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός, ο οποίος έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο «πακέτο Γιούνκερ». Παράλληλα, για τις απαλλοτριώσεις που θα γίνουν από τα σημεία που θα περάσει ο προαστιακός σιδηρόδρομος, έχει ήδη γίνει μια πρώτη εκτίμηση και οι εθνικοί πόροι που εξασφαλίστηκαν ανέρχονται στα 80 εκατ. «Το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ, κατόπιν πίεσης της παρούσας Δημοτικής Αρχής, έχουν προτείνει την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κορωπί έως το Λαύριο, σε συνδυασμό με την οδική σύνδεση με την Αττική Οδό και την αναβάθμιση και πλήρη λειτουργία του λιμανιού ως επιβατικού και τουριστικού (φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων, γιοτ κ.ά.)» επισημαίνει ο δήμος.

Σ.Σ. Ο Προαστ(ε)ιακός θα φτάσει το 2019 στο λιμάνι του Λαυρίου!!!
Πόσες πιθανότητες υπάρχουν, στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο έργο σε ΔΥΟ (2) ΧΡΟΝΙΑ. Ούτε ως ανέκδοτο δεν μπορεί να ειπωθεί. Και όμως το υποστηρίζει ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής. Προφανώς θα το εγκαινιάσει ο ίδιος. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

3 Responses to “Ο Προαστ(ε)ιακός θα φτάσει το 2019 στο λιμάνι του Λαυρίου!!!”

  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    Ειχαμε το συντομο ανέκδοτο στην Θεσσαλονίκη για το μετρό , θα βάλουμε και αυτό!

  2. Ο/Η Romel λέει:

    Με ΣΥΡΙΖΑ και με Δούρου σιγά μην φτάσει ο προαστιακός στο φεγγάρι

  3. Ο/Η SYRIANOS λέει:

    ΜΑΚΑΡΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΑΒΑΣΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΕΛ

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.