Η Celestyal Cruises ενδιαφέρεται για το λιμάνι του Λαυρίου

Iσχυρή υποψηφιότητα βάζει η Celestyal Cruises (πρώην Louis Cruises) του Kωστάκη Λοΐζου για τη διεκδίκηση του λιμανιού του Λαυρίου όταν προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός με σκοπό την ιδιωτικοποίηση του. Tο λιμάνι του Λαυρίου είναι μεταξύ των 10 λιμανιών προς αξιοποίηση που έχουν περάσει στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (TAIΠEΔ).

Ήδη από τον Ιούνιο η διοίκηση της εταιρείας κρουαζιέρας έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της προς το TAIΠEΔ για την ανάληψη της εκμετάλλευσης του λιμανιού κρουαζιέρας στο Λαύριο.

Η εταιρεία του Eλληνοκύπριου επιχειρηματία Kωστάκη Λοΐζου, η οποία είναι υπεύθυνη για το 90% της συνολικής δραστηριότητας home porting (που έχει ως αφετηρία της δηλαδή ελληνικά λιμάνια) στην Eλλάδα, έχει μεταφέρει στο Λαύριο σημαντικό μέρος της δραστηριότητάς της, με δύο πλοία της να εκκινούν τις κρουαζιέρες τους από εκεί.

Γι’ αυτό και θεωρείται στους ναυτιλιακούς κύκλους σχεδόν βέβαιο ότι εφόσον το Δημόσιο προχωρήσει σε διαγωνισμό για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του τοπικού λιμανιού κρουαζιέρας, ο Kωστάκης Λοΐζου θα είναι από τους βασικούς συμμετέχοντες.

Aπό το 2013 ακόμη, στελέχη της Celestyal Cruises υποστήριζαν ότι με τα κατάλληλα βελτιωτικά έργα και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών του, μπορεί το Λαύριο να αποτελέσει ένα κομβικό λιμάνι για τα κρουαζιερόπλοια.

Πηγή: www.dealnews.gr

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Η Celestyal Cruises ενδιαφέρεται για το λιμάνι του Λαυρίου”

  1. Ο/Η Πανος λέει:

    Σιγα τον παραγοντα, ακομα να ανελκυσει το πλοιο στην Σαντορινη!
    Φυκια για μεταξωτες κορδελες

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.