ΚΕΔΕ: Δεν θα διαλύσετε την Αυτοδιοίκηση

Πρόσκληση σε πανστρατιά προκειμένου να αναχαιτιστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει την Αυτοδιοίκηση απεύθυνε στους αιρετούς όλης της χώρας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από τη Λαμία όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο του αυτοδιοικητικού οδοιπορικού που πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις δρομολογούμενη διοικητική μεταρρύθμιση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Προέδρους ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσό και ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λ. Περήφανο, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η Διοικητική Μεταρρύθμιση είναι ένα αναγκαίο βήμα εκσυγχρονισμού της χώρας και υπογράμμισε πως οι Δήμοι δεν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να αλλάξει τον Καλλικράτη, χωρίς τη συγκατάθεσης τους.
«Όποιος οραματίζεται να περάσει μεταρρύθμιση με νυχτερινές τροπολογίες και ερήμην της Αυτοδιοίκησης, πλανάται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για τους πολίτες, χωρίς τους πολίτες».
Σχολιάζοντας την εμμονή της κυβέρνησης να κάνει σημαία της μεταρρύθμισης την αλλαγή στο εκλογικό σύστημα των δημοτικών εκλογών, τόνισε πως η καθιέρωση της απλής αναλογικής δεν θα λύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν διαχρονικά την Αυτοδιοίκηση και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς οραματίζεται τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας πως «δεν είναι δυνατόν να γίνει διάλογος όταν η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει τις θέσεις της και κρύβεται πίσω από ένα πολυσέλιδο και ανερμάτιστο πόρισμα μιας επιτροπής».
Απευθυνόμενος στους αιρετούς κατά την κοινή Συνέλευση των ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαμήνυσε πως στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 3 Απριλίου, «αποφασίζουμε για το μέλλον του θεσμού μας και των τοπικών μας κοινωνιών».
«Βάζουμε τις βάσεις για τη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα θέτει ως στόχο τη δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων βασισμένες στις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας, με στόχο αυτοδιοίκητες κοινωνίες, με αναπτυξιακό προσανατολισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.