Επίσκεψη Δημάρχου Vitantonio Caliandro του αδελφοποιημένου Δήμου Villa Castelli στον Δήμο Σαρωνικού

IMG_4241Το Δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης Villa Castelli της Ιταλίας, Vitantonio Caliandro και τις Δημοτικές Συμβούλους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Μαΐου.

 

Η ιταλική αποστολή πραγματοποίησε ανεπίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο γνωριμίας των νέων Δημοτικών Συμβούλων με τον αδελφοποιημένο Δήμο Σαρωνικού. Ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης, μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης , κ. Αλέκο Αθανασόπουλο ξενάγησαν τους επισκέπτες στο μνημείο του ΟΡΙΑ, αφιερωμένο στα θύματα του ναυαγίου, το οποίο αποτέλεσε τον υγρό τάφο περισσότερων από 4000 ιταλών αιχμαλώτων πολέμου πριν από 70 περίπου χρόνια. IMG_4239Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνηση τόσο του Δημάρχου όσο και των Δημοτικών Συμβούλων της ιταλικής πόλης, οι οποίοι απένειμαν φόρο τιμής στους νεκρούς και εξέφρασαν την εκτίμησή τους προς τον Δήμο Σαρωνικού και την πρωτοβουλία ανέγερσης του μνημείου.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο Δημαρχείο Σαρωνικού στα Καλύβια, στο γραφείο του Δημάρχου όπου και τον τοίχο κοσμεί ο όρκος αδελφοποίησης των δυο πόλεων. Το Σάββατο η αντιπροσωπεία συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της μάχης της Κρήτης, ενώ την Κυριακή περιηγήθηκαν σε μερικά από τα ομορφότερα σημεία του Δήμου, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους και την ευγνωμοσύνη τους για τη θερμή υποδοχή και την άριστη φιλοξενία.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενδυνάμωσης των, ήδη φιλικών, σχέσεων ανάμεσα στους δυο Δήμους, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και πολιτιστικών ανταλλαγών. Ο Δήμαρχος κ. Caliandro απεύθυνε κάλεσμα προς τον Δήμαρχο κ. Σωφρόνη να συμμετέχει ο Δήμος Σαρωνικού στις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Villa Castelli το Σεπτέμβριο.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.