Ψεύτικοι λογαριασμοί στο facebook, χρησιμοποιούνται ως μέσα μαζικής παραπλάνησης

Πλημύρα με ψεύτικα προφίλ στο facebook, με πανομοιότυπο περιεχόμενο, χρησιμοποιούνται ως μέσα μαζικής παραπλάνησης των ψηφοφόρων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Τα ονόματα που δηλώνουν στο προφίλ τους οι «χρήστες» αυτών των λογαριασμών, δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτά πρόσωπα, δεν υπάρχουν προσωπικές φωτογραφίες στα προφίλ, ούτε αναρτούν προσωπικές κοινωνικές δραστηριότητες, όπως συμβαίνει με την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του δικτύου. Έχουν δημιουργηθεί όλοι το τελευταίο εξάμηνο του 2021 και έχουν αναρτήσει 2 – 3 φωτογραφίες του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και τα σήματα του κόμματος ως κράχτες. Επίσης αναρτούν αποκλειστικά τις πολιτικές  δραστηριότητες βουλευτή, που αγκομαχεί να γίνει υπουργός και να βρεθεί στην επόμενη βουλή και προωθούν την επινόηση του βουλευτή για την ίδρυση νοσοκομείου στα Μεσόγεια. Εικάζουμε ότι δεν πρόκειται περί απλής σύμπτωσης.

Από τους λογαριασμούς, αυτούς αποστέλλονται ταυτόχρονα, δεκάδες αιτήματα «φιλίας» σε χρήστες μέλη του facebook, που εμφανίζονται στο facebook ως φίλοι ή μέλη των ΔΗΜ.ΤΟ. της Νέας Δημοκρατίας της Ανατολικής Αττικής.

Επικοινωνήσαμε με περισσότερα από 20 άτομα, στο Σαρωνικό, στη Ραφήνα, στο Μαραθώνα και στα 3Β, οι οποίοι έχουν αποδεχτεί τα «αιτήματα φιλίας» από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς και μας διαβεβαίωσαν ότι δεν γνωρίζουν τους εμφανιζόμενους ως χρήστες αυτών των προφίλ, ούτε τους έχουν συναντήσει σε δραστηριότητες του κόμματος.

Τα ονόματα των μελών της Ν.Δ. στους οποίους απευθύνονται τα «αιτήματα φιλίας», πιθανότατα αντλούνται από τους «φίλους» των ΔΗΜΤΟ της Ανατολικής Αττικής που υπάρχουν στο facebook. Δεν αποκλείουμε όμως να έχουν αντληθεί και από τις λίστες των μελών, που υπάρχουν στα νομαρχιακά κομματικά όργανα της Ανατολικής Αττικής.

Τέτοιες πρακτικές χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατασκευάζει ψευτοπροφίλ στα υπόγεια της Κουμουνδούρου, όπως έχει επανειλημμένα καταγγελθεί, για να παριστάνουν τους αγανακτισμένους πολίτες. Ας αναζητήσουν οι αναγνώστες μας, αυτά τα προφίλ στο facebook και ας τα διαγράψουν, για να πάρει ένα καλό μάθημα ο εμπνευστής τους. Καλό θα ήταν να προσέχουν και από ποιους αποδέχονται αιτήματα φιλίας, για να μην γίνονται θύματα πολιτικής παραπλάνησης.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.