Για την συγκεκριμένη αγορά, ο κ. Μεθενίτης αναφέρει πως «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, από την Επιτροπή Καταλληλότητας, όλες τις άλλες Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και ο Σύλλογος Υπαλλήλων, έχουν προβεί σε βαρύτατες καταγγελίες, θεωρώντας την, τουλάχιστον απαράδεκτη, από κάθε πλευρά, αν όχι σκανδαλώδη» καθώς το τίμημα είναι «65% μεγαλύτερο απ’ την αντικειμενική αξία(σήμερα, που όλες οι πωλήσεις, γίνονται κάτω απ’ την αντικειμενική αξία) και έχει τεράστια προβλήματα πρόσβασης των ΑμεΑ». Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Μαρκοπούλου«επιφυλάσσεται,  προχωρήσει σε Μηνυτήρια Αναφορά για Παράβαση Καθήκοντος και Απιστία περί την Υπηρεσία.»

Η επίσκεψη του Τσίπρα στην Apivita και το πολιτιστικό κέντρο 

Τι οδήγησε όμως σε αυτή την οργισμένη ανακοίνωση του Δημάρχου Μαρκοπούλου; Όσο και να φαίνεται παράξενο, η ιστορία ξεκίνησε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Apivita, η οποία έχει την έδρα της στο Μαρκόπουλο.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο δήμαρχος Μαρκόπουλου δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο facebook ένα κείμενο, στο οποίο ασκούσε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την πολιτική της απέναντι στις επιχειρήσεις, υπενθυμίζοντας το γεγονός πως η σημερινή ανάπτυξη της Apivita ήρθε μετά την πώλησή της σε Ισπανούς επενδυτές, λόγω των χρεών και των δανείων της εταιρείας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «τώρα γίνεται από τον Πρωθυπουργό, ένα εξαιρετικό… μνημόσυνο, στη μνήμη της». Παράλληλα, διαμαρτυρόταν για την απόφαση να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ η επέκταση του Προαστιακού προς την ανατολική Αττική(Αεροδρόμιο- Λαύριο).

Το ίδιο απόγευμα της επίσκεψης Τσίπρα, η Ρένα Δούρου αποφάσισε – όπως την κατηγορεί ο κ. Μεθενίτης – να «απαντήσει» στο δήμαρχο Μαρκοπούλου, αποστέλλοντας  επιστολή με αποδέκτες τόσο τον ίδιο, όσο και τους δημοτικούς συμβούλους Μαρκοπούλου και τους περιφερειακούς συμβούλους Ανατολικής Αττικής.

Σε αυτήν, εμμέσως πλην σαφώς, επιρρίπτει ευθύνη στον δήμο για την καθυστέρηση στην εκπόνηση και κατάθεση στην Περιφέρεια του τεύχους δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης για το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, ενώ προειδοποιούσε  πως οι συνέπειες από την χρονοτριβή για το έργο θα είναι «ανυπολόγιστες».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μεθενίτης, αφού πρώτα διέψευσε τους ισχυρισμούς Δούρου, η επιλογή της περιφερειάρχη να αποστείλει την επιστολή όχι μόνο στον Δήμο αλλά και στους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους είχε ως στόχο να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαρροή της προς τον Τύπο, με σκοπό να αλλάξει το κλίμα για τον πρωθυπουργό.

Πέρα από τις σχέσεις των δύο πλευρών, το σίγουρο είναι πως δημιουργούνται ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο η επικεφαλής της περιφέρειας αντιμετωπίζει όσους διαφωνούν με τις πρωτοβουλίες του Μαξίμου.