Ξεμπρόστιασμα του βουλευτή Βορίδη από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη

Με αιχμηρή ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης επιτίθεται στον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μ. Βορίδη, αποκαλώντας τον παλαιοκομματικό, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την θέση του, το 2012, ώστε να επιρεάσει τις αποφάσεις της ΕΥΔΑΠ, επέβαλε να εκπονηθεί “σχέδιο” μεταφοράς των λυμάτων του Σαρωνικού στην Ψυττάλεια. Αποτέλεσμα να απενταχθεί το έργο του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων του Σαρωνικού και να καθυστερήσει για πέντε ολόκληρα χρόνια, ενώ είναι άγνωστο το πότε θα υλοποιηθεί. 

«Αν κάποιοι αμφιβάλλουν, ακόμη, για τα όρια της παλαιοκομματικής νοοτροπίας και πρακτικής και πως εξαχρειώνεται ο πολίτης και εκπαιδεύεται να σκέφτεται αποκλειστικά την “πάρτη του”, τότε μπορεί να ανατρέξει στην ερώτηση του βουλευτή κ. Βορίδη, υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης. 

Ο διαχωρισμός των περιοχών, που επιχειρεί ο κ. Βορίδης, σε προνομιούχες και περιοχές “χαβούζες” που εκεί μπορούμε να πετάμε σκουπίδια, υγρά απόβλητα και τελικά να χωροθετούμε κάθε οχληρή δραστηριότητα, δεν μας εκπλήσσει.

Οι διαχωρισμοί πολιτών και οι εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις είναι πολύ εύκολες γι’ αυτόν, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να… χαϊδέψει αυτιά στο εκλογικό ακροατήριο, που έχει διαμορφώσει στην πορεία του…

Σε ό,τι αφορά το θέμα των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής, για το οποίο με “διακριτικές παρεμβάσεις”, ως Υπουργός, προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες (ΕΥΔΑΠ), είχε πετύχει, το 2012, παραμονές εκλογών, να εκπονηθεί το φαραωνικό σχέδιο μεταφοράς των αποβλήτων της ΝΑ Αττικής στην Ψυττάλεια, θεωρώντας ότι όλοι έχουμε ξεχάσει, επικαλείται τα έγγραφα που ο ίδιος προώθησε, αν δεν επέβαλε να εκδοθούν, για να επαναφέρει από το παράθυρο το ίδιο θέμα.

Είναι προφανές ότι ο βουλευτής γνωρίζει, αλλά προτιμά να αποσιωπά τα τεχνικά δεδομένα και παραμέτρους που αποδεικνύουν ότι το ΚΕΛ Ψυττάλειας δεν χωράει άλλα απόβλητα, πως ήδη δουλεύει στα όριά του και τι θα συμβεί στις πόλεις από ένα ατύχημα στη λειτουργία του ΚΕΛ Ψυττάλειας, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, ή στα χιλιόμετρα των αγωγών, που θα μεταφέρουν τα λύματα μέσα από τις πόλεις.

Άλλωστε, η ευρωπαϊκή πρακτική έχει απαντήσει ξεκάθαρα στο θέμα των στερεών και υγρών αποβλήτων εφαρμόζοντας την αρχή της εγγύτητας.

Δεν είναι πουθενά αποδεκτό να μεταφέρονται λύματα πολλά χιλιόμετρα μακριά και να μη γίνεται η επεξεργασία τους κοντά στον τόπο, όπου παράγονται. Η λογική “μαγκιά, είναι να πετάω τα σκουπίδια μου στη πόρτα του άλλου” απορρίπτεται από τους πάντες».

Σ.Σ. Το μέγεθος της πολιτικής απάτης του Βορίδη, αποκαλύπτεται από το γεγονός, ότι από το 2012 αφότου η ΕΥΔΑΠ εκπόνησε, καθ΄ υπόδειξή του, το σχέδιο μεταφοράς των λυμάτων στην Ψυττάλεια και μέχρι τις αρχές του 2015, όταν το κόμμα του κυβερνούσε, δεν κατάφερε να υπογραφούν οι περιβαλλοντικοί όροι, ώστε να προχωρήσει το έργο. Ούτε επεδίωξε.

Επίσης όταν το 2016 απεντάχθηκε το συγκεκριμένο έργο από την χρηματοδότηση, ο κ. Βορίδης δεν εξέδωσε ούτε μία ανακοίνωση και δεν κατέθεσε ούτε μία ερώτηση στη Βουλή. Τεράστιο το θράσος του ανθρώπου, εφάμιλλο των συνεργών του Φιλίππου και Τσαλικίδη. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

2 Responses to “Ξεμπρόστιασμα του βουλευτή Βορίδη από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη”

  1. Ο/Η καλυβιωτης λέει:

    Κυριε αττικε το οτι εχετε αναλαβει το εργο υπερασπισης του σοφρονη ειναι γνωστο.
    Το κανετε ομως με πολυ χυδαιο τροπο.
    Αυτον τον κυριο παραπανω απο τον πειραια δεν τον ρωτησατε γιατι δεχετε τα λυματα της παλληνης και του γερακα,καθως και τωρα τελευταια και του κιτσι και κορμπη κορωπιου.
    Δεν τον ρωτησατε πεντε μηνες σχεδον το καλοκαιρι οι ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ που παραθεριζουν στο παρακτιο τμημα τουδημου σαρωνικου
    που πηγαινουν τα σκατα τους.
    Εστω ο βοριδης ειναι παλαιο κομματικης νοοτροπιας, ο συγκεκριμενος κυριος τι ειναι;
    Βεβαια ο δημαρχος παλληνης ειναι ΣΥΡΙΖΑ και τα καταφερε και προωθησε το εργο για τον δημο του,γιαυτο ο παραπανω πολιτικαντης συριζεος εχει να μας πει τιποτα;
    Ειναι γεγονος κυριε παρατηρητη οτι βρισκεστε σε μεγαλη συγχυση,σπιλωνετε τα παντα και τους παντες προκειμενου να στηριξετε τον σοφρονη,αλλα το μονο που θα καταφερετε ειναι να πατε την αποχετευση του παρακτιου μετωπου πολλα χρονια πισω. αυτο να το ξερετε καλα εσεις και αυτοι σας εχουν βαλει να προπαγανδιζετε τα εργα και τις ημερες του σοφρονη.

    • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

      Κύριε Ανώνυμε Καλυβιώτη (ή μήπως ονομάζεστε Φιλίππου;), εγώ εκφράζω την γνώμη μου με όποιο τρόπο θεωρώ σωστό και καταγράφω τις απόψεις, κάνοντας και την κριτική μου σ΄αυτές.
      Απαντήσεις στις ανοησίες σας δεν θα δώσω. Να τις αναζητήσετε σ΄ αυτούς που πρέπει να τις δώσουν και είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη της διοίκησης, όπως ο Φιλίππου, ο Τσαλικίδης, ο Σοφρώνης, ο ακροδεξιός Βορίδης και άλλοι.
      Αν αποφασίσετε να ρωτήσετε όμως τον Φιλίππου, ρωτήστε τον μήπως και απαντήσει στις 9 ερωτήσεις που θέτω σε επόμενο άρθρο (http://www.attikos.gr/%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D/), το οποίο καλό θα είναι να διαβάσετε μήπως και ξεστραβωθείτε, αν και αμφιβάλλω ότι θα σας βοηθήσει.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.