Και στο Σαρωνικό κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές από την πλημμύρα, όχι μόνο στη Δυτική Αττική

Η έντονη βροχόπτωση και στην περιοχή των ορίων Σαρωνικού με το Κορωπί, παραλίγο να κοστίσει τη ζωή σε τρία άτομα τα οποία βρέθηκαν, στη συμβολή της οδού Απειράνθου με την παραλιακή, γύρω στις 13:00 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής! Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο FACEBOOK από τον κ. Αγαμέμνωνα Ξυγκάκη, δείχνουν την αγωνιώδη προσπάθεια δύο ανδρών της Πυροσβεστικής να βγάλουν από το παράθυρο του αυτοκινήτου μία γυναίκα και να τη μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο ενώ το όχημα όπως και άλλο ένα βυθίζονται μέσα στα λασπόνερα.

Το κόκκινο ΙΧ που φαίνεται στις φωτογραφίες περίμενε στο φανάρι της Απειράνθου για να βγει στην παραλιακή όταν ο οδηγός του εγκλωβίστηκε από την πλημμύρα μετά την καταιγίδα.  Στο λευκό αυτοκίνητο επέβαιναν δύο άτομα και πρόθεση του οδηγού ήταν να μπει στην Απειράνθου από την παραλιακή.  Αφού σώθηκαν οι ανθρώπινες ζωές, ένα μηχάνημα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Σαρωνικού ρυμούλκησε και τα δύο αυτοκίνητα από τις λάσπες ενώ εν τω μεταξύ είχε κατεβεί και η στάθμη του νερού επειδή είχε σταματήσει η βροχή!

Όπως επεσήμαναν στο notioanatolika.gr, γνώστες του σημείου, όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις ο μικρός αγωγός που υπάρχει στο σημείο δεν μπορεί να δεχθεί όλο τον όγκο των υδάτων.  Αυτό σε συνδυασμό με το ότι η παραλιακή λεωφόρος είναι πιο ψηλά δημιουργεί πλημμύρα στο σημείο και οι οδηγοί καλό είναι να το αποφεύγουν, κάτι που δεν έκανε η γυναίκα με αποτέλεσμα να κινδυνέψει σοβαρά.

Ο Δήμος Σαρωνικού έχει ζητήσει επανειλημμένα από την Περιφέρεια να τοποθετήσει έναν μεγαλύτερο αγωγό ώστε να λυθεί το πρόβλημα, όμως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας κωφεύουν με αποτέλεσμα όταν υπάρχει έντονη βροχόπτωση ή καταιγίδα οι διερχόμενοι από το σημείο να διατρέχουν σοβαρότατο κίνδυνο, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Και στο Σαρωνικό κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές από την πλημμύρα, όχι μόνο στη Δυτική Αττική”

  1. Ο/Η Πάνος Β λέει:

    Το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει και στην Γ.Ακτης στην έξοδο στην παραλιακή! Πάλι χαμηλότερη στάθμη χωρίς φρεάτια απορροών! Στην Απειράνθου δεν έχει φρεάτια ούτε από την πλευρά του παιδικού πανεπιστημίου που ανήκει στο Κορωπί αλλά ούτε κ στη πλευρά του καφέ που ανήκει στον Σαρωνικό

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.