Τρίτη 21/11/17 συνεδριάζει η “διαπαραταξιακή Επιτροπή” για το αποχετευτικό

Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού: οφείλουμε όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και να βρούμε μια ρεαλιστική λύση στο ζήτημα της αποχέτευσης

Η επιλογή της φωτογραφίας είναι του Δήμου, προφανώς για να μας θυμίζει την αμετακίνητη θέση του Δημάρχου να υλοποιήσει το σχέδιο “ΑΝΑΣΑΙΝΩ”

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Γιώργου Σωφρόνη, να απεμπλακεί από το αδιέξοδο, που με ευθύνη του οδήγησε την υπόθεση του αποχετευτικού, συγκαλεί για την Τρίτη 21/11/2017 διαπαραταξιακή επιτροπή, προκειμένου όπως ελπίζει να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση.  Με δεδομένη την άρνηση των επικεφαλής των δύο παρατάξεων, Τσαλικίδη και Ράπτη, να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία, το πιθανότερο είναι στην διαπαραταξιακή να συμμετάσχουν ο Δήμαρχος και ο κ. Νίκος Βολάκος.  

Το επόμενο σημείο που θέλουμε να σχολιάσουμε είναι η  κατά τον Δήμαρχο “ρεαλιστική λύση”. Ως ρεαλιστική λύση ο Δήμαρχος επί δέκα έξη μήνες παρουσίαζε το ΒΙΟ.ΠΑ. Στις 21/11  σε ποιο σημείο του Σαρωνικού πιστεύει ότι μπορεί να είναι μια ακόμα ρεαλιστικότερη λύση;  Μόλις τη βρει, θα πρέπει να σταθμίσει και τις αντιδράσεις των πλησιέστερων και σε απόσταση δύο χιλιομέτρων κατοίκων και μετά να την προτείνει.

Το σημείο της σχετικής ανακοίνωσης του Δήμου, που παραθέτουμε πιο κάτω και είναι τουλάχιστον για γέλια (και για κλάματα), είναι εκείνο όπου ζητάει από την ΕΥΔΑΠ για πολλοστή φορά, να τοποθετηθεί  με επίσημο τρόπο, κατά πόσο είναι εφικτή η λύση της Ψυττάλειας. Και στη συνέχεια απαντά ο ίδιος ο Δήμαρχος στην ανακοίνωσή του, ότι η  ΕΥΔΑΠ τόνισε κατηγορηματικά, ότι για μια σειρά από λόγους, η λύση αυτή δεν είναι εφικτή. Ο εμφανής σκοπός του ερωτήματος είναι να αποδείξει ότι ο Φιλίππου, ο οποίος επιμένει στην Ψυττάλεια αερολογεί. Δυστυχώς με τέτοιου τύπου κινήσεις γελάνε και τα ΚΕΛ. 

Τώρα ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης, προσπαθεί να εξευμενίσει τις ορδές των Καλυβιωτών, που έθεσαν αυτόν και το συμβούλιό του σε ομηρία επί δεκάωρο στις 3/11/2017. Ελπίζουμε να καταλαβαίνει ότι δεν έχει χάσει αυτούς μόνο ως ψηφοφόρους, αλλά και όλο το παραλιακό μέτωπο, που τον χαρακτηρίζει πλέον δειλό, μοιραίο και άβουλο. Εκφράσεις που χρησιμοποιούν ακόμα και στενοί συνεργάτες του.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαρωνικού, αναφέρει σε ανακοίνωση του, εφαρμόζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Νοεμβρίου 2017, όπου αποφασίστηκε η ανάκληση της αρχικής απόφασης του Δ.Σ., που προέβλεπε τη δημιουργία Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, σε συνδυασμό με τη δημιουργία δια-παραταξιακής επιτροπής που θα αναλάβει την αναζήτηση σε εύλογο χρονικό διάστημα εναλλακτικής λύσης για τη χωροθέτηση και κατασκευή του, προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:
 
Πρώτον, ζήτησε με επιστολή του Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη προς την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει στην αναβολή της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την εκπόνηση προμελέτης και μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. Αναβολή έως ότου και πάντα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος ολοκληρωθούν από τη δια-παραταξιακή επιτροπή του Δήμου Σαρωνικού οι απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης για την επίλυση του αποχετευτικού ζητήματος του Δήμου μας. Το αίτημα του Δημάρχου έγινε αποδεκτό.
 
Δεύτερον, προχωρά κατ’ εφαρμογή της ίδιας απόφασης στη σύγκλιση της δια-παραταξιακής επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, με σκοπό να εφαρμόσει κατά γράμμα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Τρίτον, ζήτησε από την ΕΥΔΑΠ να τοποθετηθεί με επίσημο τρόπο κατά πόσο είναι εφικτή η λύση της Ψυττάλειας. Η ΕΥΔΑΠ τόνισε κατηγορηματικά, με επιστολή του Προέδρου του Διοικητικού της Συμβουλίου κ. Κ. Παπαδόπουλου, ότι για μια σειρά από λόγους, η λύση αυτή δεν είναι εφικτή. Στην ίδια επιστολή επισημάνθηκε ότι όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Αττικής έχουν δώσει λύση στο ζήτημα αυτό  εφαρμόζοντας την αρχή της εγγύτητας, παραθέτοντας μια σειρά από παραδείγματα.
 
Με βάση τα παραπάνω, την ερχόμενη Τρίτη τα ζητήματα αυτά θα τεθούν στη συνεδρίαση της Δια- παραταξιακής και θα υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των μελών της, προκειμένου να αποφασισθούν οι περαιτέρω κινήσεις.
 
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει ξεκαθαρίσει ότι αποτελεί προτεραιότητά της η επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος του Δήμου Σαρωνικού, της αποχέτευσης. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να δώσουμε μια ρεαλιστική κι εφαρμόσιμη λύση. Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με την ντροπή των βόθρων. Επιδείξαμε σύνεση και υπευθυνότητα, κάναμε ένα βήμα πίσω όσον αφορά τη θέση μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να μην διχάσουμε την τοπική κοινωνία. Η συμμετοχή όλων μας στη δια-παραταξιακή επιτροπή είναι υποχρεωτική, αν θέλουμε να σεβαστούμε τους συμπολίτες μας. 
Εμείς, ως Διοίκηση και παράταξη θα επιδιώξουμε να βρεθεί μόνιμη και βιώσιμη λύση».
  
*Επισυνάπτονται τα ακόλουθα έγγραφα:
1. Επιστολή Δημάρχου Σαρωνικού προς ΕΥΔΑΠ για αναβολή Διαγωνισμού
2. Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ΕΥΔΑΠ
3. Πρόσκληση διαπαραταξιακής Επιτροπής
4. Απάντηση Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου ΕΥΔΑΠ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.