Ερώτηση του κ. Τσαλικίδη για την μεταφορά απορριμμάτων στην παράνομη χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας

Ερώτηση κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4/6/2015 ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Τσαλικίδης, η οποία αφορούσε την μεταφορά απορριμμάτων στην παράνομη χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας. Ο κ. Τσαλικίδης ρώτησε αν είναι κατανοητός από την ηγεσία του Δήμου ο κίνδυνος που ελλοχεύει, λόγω των πρόωρων μελτεμιών που πνέουν να υπάρξει πυρκαγιά, αλλά και τον κίνδυνο επιβολής προστίμων στον Δήμο Σαρωνικού.  

Τσαλικίδης 4-6-2015Πέρα από τον πραγματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η περιοχή και ιδιαιτέρως ο οικισμός Θυμαριού από μια πιθανή πυρκαγιά, η οποία μπορεί να υπάρξει ακόμα και εσκεμμένα, είναι άξιο σχολιασμού το ότι το θέμα έθεσε ο κ. Τσαλικίδης, ο οποίος ως Κοινοτάρχης της πόλης αλλά και ως Αντιδήμαρχος Παλαιάς Φώκαιας χρησιμοποιούσε την παράνομη χωματερή επί οκτώ χρόνια, έχοντας μάλιστα αναθέσει την διαχείρισή της σε συγγενικό του πρόσωπο. Μάλιστα το 2011 είχε προκληθεί και πάλι πυρκαγιά στη χωματερή (δείτε εδώ). Αλλά έστω και υπό αυτές τις προϋποθέσεις είναι σημαντικό το ότι ο ίδιος ο κ. Τσαλικίδης θέτει αυτό το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας εμμέσως την εγκληματική προς το περιβάλλον και την ασφάλεια των πολιτών πολιτική της οκταετίας του.

Ο Δήμαρχος δήλωσε άγνοια του γεγονότος και μάλιστα ανέφερε ότι διακινδυνεύονται οι διαγωνισμοί για την αποκατάσταση των χωματερών. Ο ίδιος είπε ότι έχει ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Νάσο Παπουτσή ότι δεν πρέπει να αποθέτονται απορρίμματα στη χωματερή.

Επειδή ο εκδότης του Αττικού Παρατηρητή, έχει στο παρελθόν απευθυνθεί στη δικαιοσύνη εναντίον του πρώην Κοινοτάρχη κ. Φιλίππου, για τη λειτουργία της παράνομης χωματερής, αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε, διευκρινίζει προς οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, ότι ήδη συντάσσεται αναφορά προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Εισαγγελία, για την λειτουργία της παράνομης χωματερής της Παλαιάς Φώκαιας.

Ας αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.