Συνεχίζεται η μεταφορά απορριμμάτων στην παράνομη χωματερή της Π. Φώκαιας

Παρά τις επανειλημμένες δημοσιεύσεις και καταγγελίες, για την μεταφορά απορριμμάτων στην παράνομη χωματερή της Π. Φώκαιας, παρά την μόλις πριν λίγων ημερών αναφορά του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Τσαλικίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι συνεχίζει να χρησιμοποιείται η χωματερή, παρά τον κίνδυνο να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση της χωματερής, ο Δήμος συνεχίζει να μεταφέρει και να αποθέτει απορρίμματα σ΄ αυτήν. 

DSC_0570Μετά το προηγούμενο δημοσίευμα του Α.Π. (δείτε εδώ) και την απειλή που ευθέως διατυπώσαμε ότι θα γίνει αναφορά στα κυβερνητικά όργανα, στην Ε.Ε. και στην δικαιοσύνη, ότι η χωματερή συνεχίζει να λειτουργεί, δεχτήκαμε τηλεφώνημα από υψηλόβαθμο στέλεχος του Δήμου, ο οποίος παρακάλεσε, να μην γίνει καμία τέτοια αναφορά, γιατί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015 θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση και μια τέτοια αναφορά πιθανών να τον ακυρώσει.

Δεχτήκαμε την παράκληση και υποσχεθήκαμε ότι δεν θα σταλεί η αναφορά, η οποία έχει ήδη συνταχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνει καμία απολύτως μεταφορά απορριμμάτων στην παράνομη χωματερή. Τέτοιες παραινέσεις προς τον Α.Π. να μην δημοσιεύει οτιδήποτε σχετικά με την χωματερή, για να μην ακυρωθεί ο διαγωνισμός, όπως ακυρώθηκε και επί δημαρχίας Φιλίππου, έχουμε δεχτεί πολλές φορές τους προηγούμενους μήνες, από κορυφαία στελέχη του Δήμου. 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός το 2014 είχε ακριβώς ακυρωθεί επειδή ο Φιλίππου χρησιμοποιούσε και τις δύο χωματερές (Φώκαιας και Καλυβίων), (σχετικά δημοσιεύματα εδώ). 

Δεν χρειάστηκαν παρά λιγότερο από ένα 24ωρο και συμπολίτης μας από το Θυμάρι, μας έστειλε τη φωτογραφία η οποία όπως διαπιστώσαμε τραβήχτηκε χθες 10/6/2015 και ώρα 11:36 π.μ.

Αντιλαμβάνεται πλέον ο κάθε πολίτης, ότι ο Δήμος εμπαίζει τους πολίτες και συνεχίζοντας την ίδια ακριβώς πολιτική της προηγούμενης Διοίκησης, επιμένει να βρίσκει τις εύκολες λύσεις. Ειδικά σήμερα, μετά την οικολογική καταστροφή που συνέβη στον Ασπρόπυργο, θα έπρεπε ο Δήμαρχος και οι επιτελείς του να έδειχναν μια μεγαλύτερη ευαισθησία, η οποία δυστυχώς δεν διακρίνεται. Όλο τον προηγούμενο χειμώνα η χωματερή έκαιγε με αποτέλεσμα οι διοξίνες που διοχετευόντουσαν στην ατμόσφαιρα γύρο από την Παλαιά Φώκαια και την Ανάβυσσο, να έχουν τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά της οικολογικής καταστροφής του Ασπροπύργου, απλώς είναι σε μικρότερες δόσεις. 

Η υπομονή ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

3 Responses to “Συνεχίζεται η μεταφορά απορριμμάτων στην παράνομη χωματερή της Π. Φώκαιας”

  1. Ο/Η Άγγελος Φραγκόπουλος λέει:

    Εγώ κύριε έκανα μηνύσεις στον Φιλίππου και καταγγελίες για τον Τσαλικίδη. Κάνε κι΄ εσύ κάτι.

  2. Ο/Η Leon λέει:

    Εσυ ρε Φραγκοπουλε που έκανες μηνύσεις στον Μήτσο Φιλίππου και
    κατηγορούσες τον Τσαλικίδη τώρα γιατί δεν κάνεις τα ίδια στον
    Σοφρώνη ?

  3. Ο/Η συριανος λέει:

    ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΦΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.