Δύο διακρίσεις του 2ου Γενικού Λυκείου Καλυβίων

λύκειο-ΛαγονησίουΦεστιβάλ «Αγώνες Τέχνης 2016» Με τη συμμετοχή 600 μαθητών από  42 Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και της Ομογένειας πραγματοποιήθηκαν στις 25-27 Φεβρουαρίου 2016 οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες, που διοργάνωσαν με την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν  στο θέατρο, τη μουσική, την ποίηση, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και το video.

Το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων απέσπασε στους Αγώνες Τέχνης 2016:

  1. Το 2ο βραβείο στη μουσική με τη συμμετοχή των μαθητών: Γιαμπάνη Μαρίας (Β1)-τραγούδι, Γκίκα Μαργαρίτας (Β1)-πιάνο & Φλάμου Άγγελου (Α4)-μπουζούκι.
  2. Το 2ο βραβείο στη φωτογραφία με έργα των μαθητριών Αλεξάνδρας Μπούρα (Γ2) και Ασημίνας Μανούσκου (Α2)
  3. Το βραβείο κοινού στη φωτογραφία για το έργο της Ασημίνας Μανούσκου (Α2)
  4. Το 2ο βραβείο στη ζωγραφική με έργο της Αναστασίας Μαζαράκη (Β2)

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μπούρικα Μ., Μερτίκα Ε., Πολίτου Α.

 

Οι παρακάτω μαθητές του σχολείου μας : Δημήτριος-Σταμάτιος Μπούρας, Τηλέμαχος Μπέλλος, Μαργαρίτα Κουκούλη, Δημήτριος Ευαγγελάτος, Αντόνιο Μήτσο, Παναγιώτης Στρίκος, Αριστείδης Παρδαλός, Μιχαήλ-Ραφαήλ Πατσανάς  βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι».  Οι παραπάνω μαθητές δημιούργησαν 3 βίντεο  τα οποία προκρίθηκαν στον πανελλήνιο μαθητικό αυτό διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας , Έρευνας & Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος.  Οι 8 αυτοί μαθητές   συμμετείχαν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, που  περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία  από 27 έως 29 Ιουνίου 2016. Τις εργασίες των παραπάνω μαθητών και τη συμμετοχή του σχολείου στο διαγωνισμό συντόνισε η φιλόλογος Άννα Πολίτου.

Στον παραπάνω διαγωνισμό συμμετείχαν με αξιόλογη δουλειά, αλλά κρίθηκαν στους επιλαχόντες, οι παρακάτω μαθητές: Μαζαράκη Αναστασία, Μαστιχιάδης Φώτης, Νούλας Μιχαήλ, Βαλάνης Θανάσης, Αλεξανδρίδης Ιάσονας & Γαλατάς Άγγελος.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.