«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διχάσει την τοπική κοινωνία και να καταδικάσει το μέλλον των παιδιών μας.»

Δήλωση Δημάρχου Σαρωνικού κ. Γιώργου Σωφρόνη

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, με αφορμή κάποια περιστατικά κατά τη διάρκεια των οποίων ήρθαν σε αντιπαράθεση κάτοικοι της πόλης μας που αρνήθηκαν να υπογράψουν κείμενο κατά της κατασκευής του Κ.Ε.Λ. στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, με συμπολίτες μας που διακινούσαν το κείμενο αυτό, έκανε την παρακάτω δήλωση :

Τις τελευταίες ημέρες η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαρωνικού έχει γίνει αποδέκτης επώνυμων καταγγελιών από δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι αναγκάζονται να έρθουν σε φραστική κι όχι μόνον αντιπαράθεση με μια μικρή ομάδα συμπολιτών μας, που προσπαθεί εκβιαστικά να τους αποσπάσει την υπογραφή σε κείμενο που αναφέρεται ενάντια στην προοπτική κατασκευής Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων και Πράσινου Σημείου στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.
Γνωρίζω καλά ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού επιθυμεί να δοθεί μια μόνιμη και οριστική λύση στο ζήτημα της αποχέτευσης στην πόλη μας. Η κατασκευή ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων θα δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό. Ενώ παράλληλα,  θα μας απαλλάξει οριστικά από την ντροπή των βόθρων, που υποβαθμίζει την καθημερινότητά μας και την αξία των περιουσιών μας.
Σε καμία περίπτωση δεν μας πτοούν οι απαράδεκτες πρακτικές (αναγραφή υβριστικών συνθημάτων στους τοίχους, διακοπές των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκβιαστικές πιέσεις για απόσπαση υπογραφών συμπολιτών μας, κλπ) σαν αυτές που χρησιμοποιεί  όλο αυτό το διάστημα μια θορυβώδης μειοψηφία πολιτών,  που δεν επιθυμούν να υπάρξει λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης.
Η στάση μας ως Διοίκηση δεν αλλάζει. Υποστηρίζουμε δυναμικά την θέση μας για κατασκευή Κ.Ε.Λ. – Μονάδα Κομποστοποίησης – Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. Προωθούμε τη μόνη ρεαλιστική κι εφαρμόσιμη λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης, σύμφωνα με τις επιθυμίες της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα επιτρέψω σε όποια μειοψηφία να εκβιάσει και να διχάσει την τοπική μας κοινωνία σε ένα ζήτημα,  που αφορά τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας”. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.