Έτοιμο προς εξαγγελία το νέο σχέδιο επίλυσης του αποχετευτικού στον Σαρωνικό

Έντονη δραστηριότητα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Σαρωνικού και συγκεκριμένα στις τάξεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς την κατάρτιση του οδικού χάρτη, επίλυσης του μέγιστου ζητήματος του αποχετευτικού.  Το τελευταία διάστημα, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης, έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να δρομολογήσει την επίλυση του  προβλήματος εντός της παρούσας θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Οι πληροφορίες που έχει καταγράψει ο “Αττικός Παρατηρητής”, παρά την μυστικότητα των κινήσεων, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα πρόκειται για ένα διαδημοτικό Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, που θα δεχτεί τα λύματα όλου του παραλιακού μετώπου, από τα Λεγρενά της Λαυρεωτικής,, μέχρι την Αγία Μαρίνα Κορωπίου.  Το έργο θα κατασκευαστεί εξ΄ολοκλήρου από την ΕΥΔΑΠ, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία, ενώ οι Δήμοι που θα αποχετεύονται δεν θα έχουν την ευθύνη, ούτε της διαχείρισης, ούτε της συντήρησης του έργου. 

Το χρονοδιάγραμμα, προβλέπει την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του γειτονικού Δήμου, η οποία όπως πληροφορηθήκαμε είναι εξασφαλισμένη κατά μεγάλο ποσοστό και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα εισαχθεί ως πρόταση της ΕΥΔΑΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαρωνικού. 

Στις παράλληλες ενέργειες του Δήμου Σαρωνικού, θα είναι η εξεύρεση χώρου για την κατασκευή του Πράσινου Σημείου και του χώρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που έχει εξαγγείλει ο Δήμαρχος και αποτελούν συμπληρωματικά στοιχεία της περιβαλλοντικής πολιτικής του. 

Η υπερψήφιση της πρότασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Σαρωνικού, θεωρείται δεδομένη, μια και αφαιρεί κάθε επιχείρημα από την αντιπολίτευση αλλά κυρίως από τον Πέτρο Φιλίππου, που έχει παραμείνει στην ανέξοδη και πολλαπλώς απορριπτέα ιδέα περί μεταφοράς των λυμάτων στην Ψυττάλεια.  Θεωρούμε ότι η πρόταση θα υποστηριχθεί σχεδόν ομόφωνα, μια και οι ομάδα Φιλίππου – Τσαλικίδη, δεν θα ήθελε να καταγραφεί, για μία ακόμα φορά, ως ο νεκροθάφτες του αποχετευτικού, όπως έγινε το 2012 και το 2017. 

Παρ΄ ότι η στήριξη αυτής της νέας προσπάθειας είναι δεδομένη για τον Αττικό Παρατηρητή ως δημοσιογραφικό όργανο, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ένα σύγχρονο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, θα έπρεπε να κατασκευαστεί εντός των ορίων του Δήμου, για να επωφεληθεί ο Σαρωνικός από μια μεγάλης οικονομικής έκτασης δραστηριότητα, την οποία βέβαια με την λύση που φαίνεται ότι δρομολογείται, θα επωφεληθεί αποκλειστικά ο γειτονικός Δήμος.  Η αρνητική αυτή εξέλιξη, χρεώνεται αποκλειστικά στην αντιπολίτευση Τσαλικίδη – Ράπτη και στον Αντιπεριφερειάρχη Φιλίππου οι οποίοι με τον λυσσώδη αγώνα τους τορπίλισαν την κατασκευή του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, την πλέον ενδεδειγμένη λύση για το αποχετευτικό του Σαρωνικού.   

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.