Ιδρύθηκε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, συναντήθηκαν στα γραφεία του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Το Καταφύγι» τα Ιδρυτικά Μέλη – Σύλλογοι τα οποία  συγκροτούν την Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρωνικού. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα που αφορούσαν τα βήματα για νομιμοποίηση της Ομοσπονδίας. Επίσης συμφωνήθηκε η συγκρότηση προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου έως την ημερομηνία διεξαγωγής των Αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η παρακάτω: 

Θέση

Όνομα – Σύλλογος μέλος

Πρόεδρος

Φραγκιαδουλάκης Δημήτρης «Φοίνικας Λαγονησίου»

Αντιπρόεδρος

Αλεξανδρόπουλος Ανδρέας «Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου»

Γενικός Γραμματέας

Φραγκόπουλος Άγγελος «Καταφύγι»

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας

Πάστρας Νικόλαος «Αγία Τριάδα Αναβύσσου»

Υπεύθυνος Οικονομικών

Κώτσης Ιωάννης «Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας»

Υπεύθυνος Πολιτιστικών

Μενεγάκης Απόστολος «Καταφύγι Παλαιάς Φώκαιας»

Υπεύθυνος Αθλητισμού

Σόφος Δημήτρης «Ο.Π.Π. Κουβαρά»

Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Κατραμάδου Δήμητρα «Φοίνικας Λαγονησίου»

Μέλος

Βουράκης Μιχάλης «Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου»

Οργανωτικά στοιχεία της Ομοσπονδίας

Ιδρύθηκε δευτεροβάθμια οργάνωση Εξωραϊστικών, Πολιτιστικών, Φιλανθρωπικών, Φιλοζωικών και Οικολογικών Συλλόγων του Δήμου Σαρωνικού, των οποίων η λειτουργία βασίζεται στον εθελοντισμό, με έδρα την Ανάβυσσο και τον διακριτικό τίτλο «Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρωνικού».

Τα όρια δραστηριότητας της Ομοσπονδίας είναι οι δημοτικές ενότητες των Καλυβίων, της Αναβύσσου, της Παλαιάς Φώκαιας, της Σαρωνίδας και του Κουβαρά, του Δήμου Σαρωνικού.

Οι Σκοποί της Ομοσπονδίας έχουν ως εξής:

Η δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα, του οποίου η συμβολή και η ενεργός συμμετοχή αποσκοπεί σε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης, αντιμετώπισης και επίλυσης των κοινών προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη της, τους Συλλόγους των περιοχών του Δήμου Σαρωνικού και ειδικότερα όπως:

  • Η οικονομική ανάπτυξη.
  • Η καθαριότητα των πόλεων και των οικισμών.
  • Η διατήρηση ελεύθερων παραλιών.
  • Η δημιουργία και η συντήρηση υποδομών όπως: Η δημιουργία κέντρου επεξεργασίας λυμάτων, κοιμητηρίων, δημοτικής συγκοινωνίας, οδικού δικτύου κ.λπ.
  • Η προώθηση σχεδίων πόλεως σε όλους τους οικισμούς.
  • Η ασφαλής διαβίωση των πολιτών και η διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Η ενεργός επικοινωνία και γνωριμία των κατοίκων και οικιστών μελών των Συλλόγων, η καλλιέργεια μεταξύ τους αρμονικών σχέσεων και δεσμών και η ανάπτυξη της αγάπης τους προς το δήμο Σαρωνικού.

Η οικονομική, πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών των Συλλόγων και των κατοίκων και οικιστών του Δήμου Σαρωνικού.

Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης, συμπαράστασης, υλικής και ηθικής βοήθειας στα μέλη των Συλλόγων που απαρτίζουν την Ομοσπονδία, καθώς και τους κατοίκους και οικιστές του Δήμου Σαρωνικού που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη.

Η προσπάθεια συντήρησης και διάσωσης των παραδόσεων της ευρύτερης περιφέρειας της χερσονήσου της Λαυρεωτικής και η προστασία του Φυσικού, Ιστορικού και Αρχαιολογικού Προσώπου της περιοχής, καθώς και η διατήρηση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των ακτών, του πρασίνου, η διατήρηση της αρχιτεκτονικής και οικιστικής μορφής, η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, η υγιεινή και η καθαριότητα γενικότερα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σαρωνικού από κάθε οικολογική αλλοίωση.

Η προώθηση της θεσμικής αναβάθμισης και παρέμβασης των Συλλόγων, για την επίλυση των προβλημάτων που τις απασχολούν.

Η ενεργός συμμετοχή και εκπροσώπηση των συμφερόντων της περιοχής και των κατοίκων της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και η κάθε φύσεως τοποθέτηση έναντι των γενικότερων προβλημάτων, εθνικών, αναπτυξιακών, κοινωνικών, ανθρωπιστικών, περιβαλλοντολογικών και πολιτιστικών που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Η διοργάνωση κοινών αθλητικών, καλλιτεχνικών, πνευματικών και άλλων εκδηλώσεων.

ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Τα όργανα Διοίκησης της Ομοσπονδίας είναι:

Α) Η Γενική Συνέλευση (συνεδριάζει κάθε 3 χρόνια)

Β) Το Γενικό Συμβούλιο (Συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο)

Γ) Το Διοικητικό Συμβούλιο (Συνεδριάζει ανά δίμηνο)

Οι συνεδριάσεις των οργάνων είναι υποχρεωτικά δημόσιες.

Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν, τα στοιχεία και τα μέσα επικοινωνίας της Ομοσπονδίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.