Άμεσο πωλητήριο για το Λιμάνι του Λαυρίου

Όπως έγραφε το protothema.gr την περασμένη εβδομάδα, το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Asset Development Plan- ADP του ΤΑΙΠΕΔ «πέρασε» από την τρόικα και έχει αποσταλεί στο κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) προς έγκριση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μένει αναλλοίωτο, δηλαδή δεν θα εξαιρεθεί καμία ΔΕΚΟ -ούτε η ΔΕΗ – από την πώληση.

Σε ότι αφορά λιμάνια και μαρίνες προβλέπεται το ΤΑΙΠΕΔ έχει βάλει ως στόχο την πώληση εννέα οργανισμών λιμένων (Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Κέρκυρας, της Καβάλας, του Βόλου και της Πάτρας).

Προς πώληση και οι μαρίνες Πύλου, Αλίμου, Χίου, Αρετσού Θεσσαλονίκης, και Μυκόνου. Τη Δευτέρα υποβάλλονται οι προσφορές για την Μαρίνα Πύλου και έως τέλος του μήνα θα προκηρυχθούν οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και για τις υπόλοιπες.

Με δεδομένη την “αντίσταση” που προβάλλουν οι διάφοροι ιδεοληπτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αμφίβολο το αν θα προχωρήσουν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις και το πιθανότερο είναι να ολοκληρωθούν από την επόμενη κυβέρνηση. 

Σε κάθε περίπτωση η πώλησή τους θα φέρει μεγάλα ποσά στα ταμεία του κράτους αλλά κυρίως θα γίνουν λειτουργικά και χρήσιμα για τους χρήστες, σε σχέση με την σημερινή απαξίωσή τους. Ελπίζουμε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.    


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.