Υπέρ του Κ.Ε.Λ. στη Γερακίνα το Υπουργείο Π.Ε.Κ.Α. και ο Δήμος Κορωπίου

Υπέρ της απόρριψης από το Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ), των αιτήσεων των πολιτών και του Δήμου Σαρωνικού κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων (Μ.Π.Ο.), για την χωροθέτηση του Κέντρου Επεξεργασίας στην Γερακίνα της Παλαιάς Φώκαιας, τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά και του Δήμου Κορωπίου.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο ΣτΕ που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, οι διάδικοι επανέλαβαν προφορικά τις απόψεις τους και έλαβαν προθεσμία να καταθέσουν τις έγγραφες προτάσεις τους. 

Η επιμονή του Δήμου Κορωπίου στην έγκριση της Μ.Π.Ο., εξέπληξε όσους την πληροφορήθηκαν, παρ΄ ότι η σχετική εντολή έχει ληφθεί από το 2015. Πιθανόν ο Δήμος Κορωπίου, του οποίου υπάρχει προγραμματισμός να αποχετευτεί στο Κ.Ε.Λ. Σαρωνικού η περιοχή της Αγίας Μαρίνας, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει λύση που να περιλαμβάνει την Ψυττάλεια και επέλεξε την υποστήριξη της πρότασης για την χωροθέτηση του Κ.Ε.Λ. στην Γερακίνα. 

Στο παρασκήνιο κυκλοφορεί η πληροφορία, την εγκυρότητα της οποίας δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ότι η παρέμβαση του Δήμου Κορωπίου έγινε καθ΄ υπόδειξη, μια και δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρέμβει στην δικαστική διαφορά και μάλιστα αντιδικώντας με τον Δήμο Σαρωνικού. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.