Το νέο ΕΣΠΑ δίνει λύση στο αποχετευτικό του Δήμου Μαρκοπούλου – Μεσογαίας

αρχείο λήψηςΈνα σημαντικό βήμα προς την οριστική επίλυση της αποχέτευσης του Δήμου Μαρκοπούλου – Μεσογαίας πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή από την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου της ένταξης της πράξης: «Δίκτυα Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δήμου Μαρκοπούλου και Ολοκλήρωση Αναβάθμισης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων για συνολική δυναμικότητα 40.000 κατοίκους» για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής (ΠΕΠ) 2014-2020.Με την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου, προϋπολογισμού 28.000.000 ευρώ, καλύπτονται οι ανάγκες 40.000 κατοίκων της περιοχής στον τομέα συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης αστικών αποβλήτων και δρομολογείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποχέτευσης λυμάτων των περιοχών Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη – Καλυβίων – Κουβαρά.

Παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα στο κράτος και στο Δήμο να αναστείλει τη συνέχιση της επιβολής προστίμου, λόγω μη εναρμόνισης με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ και μη συμμόρφωσης με την καταδικαστική απόφαση του ΔΕΚ της 25ης Οκτωβρίου 2007, όσον αφορά στην κάλυψη των οικισμών Β’ προτεραιότητας της Ανατολικής Αττικής.

Πρόκειται για έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης ακαθάρτων στο Δήμο Μαρκοπούλου και θα υλοποιηθεί με υποέργα που αφορούν: Σε αγωγούς αποχέτευσης και μεταφοράς ακαθάρτων στο Πόρτο Ράφτη, συνολικού μήκους περίπου 45 χλμ, σε οκτώ αντλιοστάσια ακαθάρτων και σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Αμέσως μετά την υπογραφή η Ρένα Δούρου εστίασε στη σημασία του έργου, καθώς αυτό «αποτελεί την απαρχή για την οριστική επίλυση του τεράστιου προβλήματος της αποχέτευσης στην περιοχή, με μεγάλες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον». Παράλληλα , πρόσθεσε, περιορίζεται σημαντικά ο κίνδυνος επιβολής αυστηρών προστίμων στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η περιοχή θα αποκτήσει τις απαιτούμενες από την Κοινοτική Οδηγία, υποδομές δικτύων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων. «Σημαντικό» χαρακτήρισε και το όφελος που θα προκύψει «τόσο σε επίπεδο δημιουργίας υποδομών και προστασίας του περιβάλλοντος, όσο και σε επίπεδο αξιοποίησης κοινοτικών πόρων». Κλείνοντας επισήμανε ότι με συνέπεια στις προγραμματικές δεσμεύσεις «υλοποιούμε έργα υποδομής που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών με έμφαση και προτεραιότητα στις περιοχές από τις οποίες απουσιάζουν παντελώς παρόμοια έργα».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.