Στον Εισαγγελέα 23 στελέχη της ΑΔΜΚΕΣ, της περιόδου Σωφρόνη

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, κλήθηκαν με εντολή της Εισαγγελέως κας Ελένης Μιχαλοπούλου, να καταθέσουν ανωμοτί (ως ύποπτοι) σε προκαταρτική έρευνα, 23 μέλη του Δ.Σ. της Ανώνυμης Δημοτικής Μονομετοχικής Κατασκευαστικής Εταιρείας Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ), με την κατηγορία για “Απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση”. Οι κληθέντες πήραν προθεσμία να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023.

Με την παραγγελία δόθηκε εντολή στις διωκτικές αρχές να λάβουν εξηγήσεις από τα μέλη των Δ.Σ. της ΑΔΜΚΕΣ Α.Ε. της περιόδου 2014 – 2018, διότι κατά την ανανέωση των συμβάσεων των συμφωνητικών των θέσεων Α1, Α2, Α3, στην Ανάβυσσο, με τίμημα μειωμένο κατά 46%, 43 – 45%, 46 – 46% και 46% αντίστοιχα. Η συνολική ζημιά που υπέστη η εταιρεία ανέρχεται στο ποσό των 304.000€

Από τα 23 μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΑΔΜΚΕΣ ΑΕ, είναι βέβαιο ότι θα απαλλαγούν όσοι ήταν αναπληρωματικά μέλη και δεν συμμετείχαν των συνεδριάσεων και όσοι καταψήφισαν τις προτάσεις ή απείχαν. Στο μάτι του κυκλώνα μπαίνουν οι Πρόεδροι, οι Αντιπρόεδροι, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και οι “πρόθυμοι” να υλοποιήσουν τις “επιθυμίες” του Δημάρχου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολογούμενοι ενημέρωσαν τον Γιώργο Σωφρόνη, επί της Δημαρχίας του οποίου διορίστηκαν οι 23 στο Δ.Σ. της ΑΔΜΚΕΣ και ζήτησαν να υπάρξει κάλυψη με την πρόσληψη δικηγόρου, αλλά η απάντησή του ήταν ότι “δεν τον αφορά το θέμα”. Το αν τον αφορά ή όχι, δεν αμφισβητείται, μια και τα μέλη των ΔΣ  εκτελούσαν εντολές αποκλειστικά του Δημάρχου, οι οποίες πάντα ήταν προφορικές. Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι το ΔΣ της εταιρείας θα αποφάσιζε μείωση του τιμήματος κατά 45%, χωρίς “εντολής άνωθεν”; Προς τιμή του ο κ. Μιχάλης Αδάμης ως Πρόεδρος της ΑΔΜΚΕΣ, αλλά και κάποια άλλα μέλη είχαν αρνηθεί να υπερψηφίσουν αυτές τις εισηγήσεις και απείχαν των ψηφοφοριών. Μετά την απάντησή του Σωφρόνη, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των “υπόπτων για κακούργημα” και κάποιοι από αυτούς απείλησαν ότι έχουν να πουν πολλά, υπονοώντας ότι θα πουν δημοσίως και επωνύμως, όσα ακούγονται μέχρι σήμερα ως εικασίες. Μετά από αυτά, ο Σωφρόνης αναδιπλώθηκε και αναγκάστηκε να τους υποσχεθεί ότι θα τους καλύψει με νομική συμπαραστάτη, για όσους κληθούν να καταθέσουν ενώπιον του Ανακριτή. Η αναδίπλωσή του είναι αποδεικτικό στοιχείο, ότι οι μειώσεις του τιμήματος ήταν αποκλειστική δική του εντολή.-

Θυμίζουμε, ότι τον πρώτο χρόνο της Διοίκησης Σωφρόνη, δηλώθηκε πομπωδώς από τον ίδιο και χειροκροτήθηκε από εμάς και πολλούς άλλους, ότι ο απολογισμός της ΑΔΜΚΕΣ θα συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί αυτό είναι ο μέτοχος της Εταιρείας και όχι προσωπικά ο Δήμαρχος (Δείτε εδώ). Δυστυχώς και αυτή όπως και πολλές άλλες υποσχέσεις του Σωφρόνη πήγαν “κουβά”, όπως λέει ο λαός, αλλά αυτή ή εξέλιξη είναι η αποκορύφωση της κατάντιας του, να καλούνται προς απολογία για κακούργημα, 23 στελέχη της παράταξής του και αυτός να μην αναλαμβάνει την ευθύνη.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.