Στήριξη στην κακοποίηση

Την παρουσία της στην περιοχή μας, έκανε το τελευταίο διάστημα οργάνωση με αντικείμενο την στήριξη κακοποιημένων Γυναικών. Πολλοί συμπολίτες μας, έσπευσαν να συγχαρούν την πρωτοβουλία, θεωρώντας ίσως, ότι μια τέτοια οργάνωση έχει πολλά να προσφέρει στην περιοχή και να ευαισθητοποιήσει τις κακοποιημένες γυναίκες του Δήμου μας. Προφανώς έχουν στοιχεία ότι πολλές γυναίκες κακοποιούνται, αλλά δεν μιλούν.

Τρανό παράδειγμα θάρρους κακοποιημένης γυναίκας που μίλησε και κατάγγειλε την κακοποίησή της είναι η Κυρία Ελένη Χρονοπούλου, που δεν άφησε να περάσουν δεκαετίες για να καταγγείλει τον βιαστή και κακοποιητή της, Ευρωβουλευτή Γεωργούλη. Αυτή την γενναία γυναίκα δεν σκέφτηκε να την τιμήσει με μια ανάρτηση στη σελίδα της η  οργάνωση για την στήριξη κακοποιημένων γυναικών, ούτε βέβαια να καταγγείλει τον βιαστή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα παραθέσουμε εδώ την φράση – σύνθημα, πολλών γυναικείων οργανώσεων, ότι «Η σιωπή είναι συνενοχή». Αλλά να υπενθυμίσουμε και τα πανό που αναρτήθηκαν σε διαδηλώσεις, σε θεατρικές παραστάσεις και στα κοινωνικά δίκτυα, που έγραφαν «Είναι βιαστής», αναφερόμενα στην υπόθεση Λιγνάδη. Κάποιοι μάλιστα εξ  αυτών ζητούσαν την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού, χαρακτηρίζοντάς την ως καλύπτουσα τον βιαστή Λιγνάδη. Ακόμα και τον Πρωθυπουργό της χώρας κατηγόρησαν.

Είναι λοιπόν συνένοχοι, όσοι δεν καταγγέλλουν τον βιαστή και κακοποιητή Γεωργούλη και ουσιαστικά τον στηρίζουν, ενώ παράλληλα με την αφωνία τους «κακοποιούν» και οι ίδιοι την γυναίκα θύμα.

Δεν μας εκπλήσσει βέβαια το γεγονός, μια και η συγκεκριμένη ομάδα, χρησιμοποίησε το “metoo” για να εντυπωσιάσει, μια και έγινε της μόδας η κίνηση, μετά την καταγγελία της Μαρίας Μπεκατώρου.  Κύριος στόχος όμως, ήταν να αναρριχηθούν τα στελέχη της στο πολιτικό σκηνικό του Δήμου. Ήδη η ηγετική ομάδα αυτής της κίνησης, εντάχθηκε σύσσωμη σε υποψήφιο δημοτικό συνδυασμό, προσκείμενο  στον ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο τις δομές  που ελέγχει. Απόδειξη αυτού είναι ότι δεν φαίνεται να ασχολούνται με το αντικείμενο τους, την κακοποίηση γυναικών, αλλά αυτοδιαφημίζονται ως πολιτικά στελέχη, σύμφωνα με τις δημόσιες αναρτήσεις που παρουσιάζονται στις σελίδες τους στο FACEBOOK. Έτσι κακοποιούν όχι μόνο το “metoo”, αλλά και το  κίνημα των τοπικών κοινωνικών φορέων.

Μας αφήνουν να βγάλουμε το  συμπέρασμα ότι: «Δεν είναι με τα θύματα, είναι με τον βιαστή».


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.