Η ώρα της δικαίωσης πλησιάζει

Στις 22/3/2023 είχε προσδιοριστεί το δικαστήριο στο Πρωτοδικείο Αθηνών με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλίππου, για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον μου. Πρόκειται για ένα video που είχε κυκλοφορήσει στο FACEBOOK, κατά την προεκλογική περίοδο του 2019. Αναφερόταν σε κριτική του ΑΤΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ για τον πρώην  Δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη και έγραφε: «Αυτά έγραφε τότε ο Α.Π. για τον Σωφρόνη, τώρα γιατί τον στηρίζει» και κατέληγε, «είναι πολλά τα λεφτά Άρη». Το νόημα ήταν ξεκάθαρο και ο σκοπός του ήταν να απαξιώσει και να δυσφημήσει το ηλεκτρονικό δημοσιογραφικό μέσο που έκανε κριτική στον ίδιο, για τους νεκρούς του Ματιού, για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στην Παλαιά Φώκαια και στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, κ.α. θέματα, ενόψει των εκλογών. Εσκεμμένα, προσπαθούσε να περάσει  στο αναγνωστικό κοινό, ότι ένα μέσο ενημέρωσης, αποκλείεται να είναι ανεξάρτητο εφόσον δεν εξυπηρετεί τον ίδιο. Έσπευσαν και τα διάφορα διαδικτυακά τρολς που τον υποστήριζαν και αναπαρήγαγαν την ανάρτηση στο FACEBOOK.

Η υπόθεση επρόκειτο να δικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά αναβλήθηκε λόγω ωραρίου και προσδιορίστηκε για τις 22/3/2023. Εμφανίστηκε λοιπόν στο δικαστήριο ο Φιλίππου και ζήτησε αναβολή, γιατί ο δικηγόρος του, κάποιος νομικός σύμβουλος του Δήμου Σαρωνικού, θα ήταν σε «ταξίδι». Υποθέτω ότι σκοπός του είναι, όταν γίνουν οι εκλογές και εάν ο μη γένοιτο, έχει την κακιά τύχη η Ελλάδα να γίνει αυτός βουλευτής, να μην δικαστεί μια και τότε θα πρέπει να προηγηθεί άρση της ασυλίας του, πράγμα που σπανίως συμβαίνει. Ακόμα, ίσως να προσδοκά στην παραγραφή του αδικήματος εάν με τις συνεχείς αναβολές περάσει η οκταετία, ήδη έχουν περάσει 4 χρόνια και η επόμενη ημερομηνία εκδίκασης είναι για τις 9/3/2024. Κάποια στιγμή ελπίζω ότι θα εκδικαστεί η υπόθεση και εφόσον καταλήξει σε καταδίκη του Φιλίππου, θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες και για τον ίδιο και όσους αναπαρήγαγαν την λασπολογική ανάρτηση. Και να μην σπεύσουν τώρα τα τρολς, να διαγράψουν την ανάρτηση, γιατί έχουν κρατηθεί τα αρχεία με screen shot και μετά από αγωγή θα κληθούν να καταβάλλουν το αντίτιμο της βλακείας τους.

Σ΄ αυτή την υπόθεση ο Φιλίππου, έχει μηνυθεί και για άλλο αδίκημα. Σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος μου και αποσύρθηκε, επειδή φοβήθηκε για όσα επρόκειτο να ακουστούν στο ακροατήριο, βρέθηκε αντίγραφο του ποινικού μητρώου μου, το οποίο απαγορεύεται να περιέλθει νόμιμα στην κατοχή τρίτων. Εικάζω ότι η πρόθεσή του ήταν, να κυκλοφορήσει από τα ανώνυμα φασιστοειδή τρολάκια, που τον ακολουθούν και αναπαράγουν στα κοινωνικά δίκτυα ότι του κατεβάσει η κούτρα του και ίσως να είχε τίτλο: «Οι καταδίκες του Φραγκόπουλου». Απέτυχε όμως και σ΄αυτό γιατί στο ποινικό μου μητρώο, δεν υπάρχει ούτε κλήση της τροχαίας για παράνομη στάθμευση. Έτσι έμειναν με την ……. πρόθεση ανά χείρας, τα φασιστοειδή της «υπόγας» των Καλυβίων. Όμως και παρ΄ ότι το ποινικό μου μητρώο είναι ΟΛΟΛΕΥΚΟ, το αδίκημα χρήσης απόρρητου εγγράφου υφίσταται. Άραγε μπορεί να το ισχυριστεί το ίδιο για το δικό του ποινικό μητρώο; Ενδιαφέρον θα έχει να το μάθουμε.

Στην πρώτη υπόθεση της συκοφάντησης, υπάρχει και μια ακόμα πτυχή και είναι ο Σωφρόνης. Όταν κυκλοφόρησε το κατάπτυστο και συκοφαντικό video, ο Σωφρόνης σιώπησε. Περίμενα να εκδώσει μια ανακοίνωση και να αναφέρει το απλό: Ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ έκανε οποιαδήποτε νόμιμη ή παράτυπη πληρωμή στον Αττικό Παρατηρητή, για οποιοδήποτε άρθρο του και να στηλιτεύσει το νόημα της ανάρτησης ότι, «όποιος δεν εξυπηρετεί τον Φιλίππου είναι εξαγορασμένος από τους αντιπάλους του». Άφησε αναπάντητο το κατάπτυστο video, δημιουργώντας ίσως σε κάποιους την εντύπωση, ότι μπορεί να ισχύουν τα όσα ο Φιλίππου υποστήριζε.

Αλλά αυτά είναι μικρά γράμματα για τον Σωφρόνη, που τον ενδιέφερε και τον ενδιαφέρει μόνο να κάνει τις δουλίτσες του.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

Διαχειριστής της ιστοσελίδας

ΑΤΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Η ώρα της δικαίωσης πλησιάζει”

  1. Ο/Η Panagiotis Karatzis λέει:

    Έχει 13 δικογραφίες με μηνυτή εμένα.

Σχολιάστε

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.