Πυρκαγιά στη χωματερή της Π. Φώκαιας 20/4/2016 – VIDEO από την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πραγματοποιούσε “άσκηση” η Πολιτική Προστασία, υποστηρίζει ο Δήμαρχος. Την σταμάτησε το Δασαρχείο.

Ο κ. Τσαλικίδης που διαχειρίστηκε επί 8 χρόνια την παράνομη χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας, αναθέτοντας τη “δουλειά” σε συγγενικό του πρόσωπο και στην οποία μεταφέρθηκαν εκατοντάδες τόνοι απορριμμάτων και πολύ συχνά καίγονταν (Δείτε εδώ), ρυπαίνοντας το περιβάλλον, καταθέτει ερώτηση στον Δήμαρχο για την καύση απορριμμάτων της 20/4/2016. 

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του κ. Τσαλικίδη, σε ρύπανση και κινδύνους από την πυρκαγιά, πράγματα που ο Αττικός Παρατηρητής και πολλοί συμπολίτες της Παλαιάς Φώκαιας, έχουν καταγγείλει επανειλημμένα επί της διοικήσεώς του αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια από την εποχή του Δημήτρη Μάγειρα και Δημήτρη Φιλίππου, ακόμη. Να σημειωθεί ότι ο πρώην Κοινοτάρχης Δημήτρης Φιλίππου είχε καταδικαστεί το 2006 σε 9 μηνών φυλάκιση, για την λειτουργία της παράνομης χωματερής και ο κ. Τσαλικίδης το 2006 εκλέχτηκε με την υπόσχεση ότι θα την κλείσει. (Δείτε το σχετικό video).

Ο Δήμαρχος κ. Σωφρόνης, παραδέχτηκε την καύση απορριμμάτων, αλλά την αποδίδει σε άσκηση της πολιτικής προστασίας Σαρωνικού(!). Η απάντησή του αμφισβητείται για την αξιοπιστίας της, γιατί όπως μας είπαν εθελοντές και στελέχη της πολιτικής προστασίας, τέτοιες ασκήσεις γίνονται σε μεγάλες αλάνες, όπου δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, όπως έγινε πρόσφατα άσκηση στις Αλυκές Αναβύσσου και όχι μέσα σε χώρους όπου έχουν χαρακτηριστεί ως “οικολογικές βόμβες”, όπως η παράνομη χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας. Επίσης, όπως ο ίδιος αναφέρει, δεν υπήρχαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά μόνο πυροσβεστικά του Δήμου. Οι ασκήσεις πολιτικής προστασίας γίνονται με την παρουσία και την καθοδήγηση της Π.Υ.  (Δείτε το σχετικό video).

Τελικό συμπέρασμα είναι ότι η παράνομη χωματερή της Παλαιάς Φώκαιας  δεν έκλεισε ποτέ και ακόμη σήμερα μεταφέρονται εκεί απορρίμματα που καίγονται, χάριν “ασκήσεως”!!! 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Πυρκαγιά στη χωματερή της Π. Φώκαιας 20/4/2016 – VIDEO από την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο”

  1. Ο/Η Δ.Π.Ν.Γ.Μ. λέει:

    Μάλλον έχετε πρόβλημα να γράψετε, ότι ονόμασαν την καύση των σκουπιδιών άσκηση. Ποιον δουλεύουν δεν ξέρω. Εμάς πάντως όχι.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.