Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Δ.Μ.Κ.Ε. Σαρωνικού κ. Λ. Τσακιρίδης

Την παραίτησή του υπέβαλε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Δημοτικής Μονομετοχικής Κατασκευαστικής Εταιρείας του Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ) της Τρίτης 11/11/2014, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος κ. Λύσανδρος Τσακιρίδης. Η παραίτηση υποβλήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως δήλωσε, αν και όπως διαπιστώθηκε από το ρεπορτάζ του Αττικού Παρατηρητή, οι λόγοι είναι πολιτικοί και κυρίως λόγοι διαφάνειας.

Συγκεκριμένα με προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε ομόφωνα, να ανατεθεί σε ορκωτούς λογιστές ο έλεγχος των οικονομικών της εταιρείας η οποία κατά γενική ομολογία λειτουργούσε σε αδιαφανείς συνθήκες ακόμα και για το Δημοτικό Συμβούλιο του Σαρωνικού. Οι μόνοι που είχαν την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας της εταιρείας, ήταν ο πρώην Δήμαρχος κ. Φιλίππου και ο τελευταίος Πρόεδρος της ΑΔΑΜΚΕΣ Βαγγέλης Ζεκάκος. Ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος κ. Γιώργος Σωφρόνης. έχει παραδεχτεί τις αδιαφανείς συνθήκες λειτουργίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αττικό Παρατηρητή, αμέσως μετά τις εκλογές. Όπως λοιπόν πληροφορηθήκαμε, κάποιοι ενοχλήθηκαν από την απόφαση και έπεσαν τα τηλέφωνα, ώστε να μην γίνει κανένας έλεγχος στην εταιρεία, ή να γίνει ένας καθοδηγούμενος έλεγχος. Ως δικαιολογία ειπώθηκε ότι δεν υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν οι Ορκωτοί Λογιστές και ότι θα μπορούσε αυτός ο έλεγχος να γίνει από λογιστές υπαλλήλους του Δήμου.

Επικοινωνώντας με στελέχη του Δ.Σ. της εταιρείας, πληροφορηθήκαμε, ότι ο παραιτηθείς Διευθύνων Σύμβουλος, είχε θέσει ως πρώτη προϋπόθεση για την ανάληψη της ευθύνης της εταιρείας, την απόλυτη διαφάνεια και τον έλεγχο των οικονομικών της. Την ίδια ακριβώς προϋπόθεση έχουν θέσει και δύο ακόμα στελέχη του Δ.Σ., οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα αποχωρήσουν σε περίπτωση μη υλοποίησης του ελέγχων και την παράδοση καθαρής της εταιρείας. Γίνεται ίσως κατανοητή η επίκληση προσωπικών λόγων στην παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αλλά δεν γίνονται πιστευτοί.

Θα έπρεπε κατά την άποψή μας ο κ. Λύσανδρος Τσακιρίδης να εξηγήσει στο Δ.Σ. τους ακριβείς λόγους της παραίτησής του, μια και η εταιρεία αυτή αποτέλεσε για μια τετραετία την μαύρη τρύπα της οικονομικής διαχείρισης των Φιλίππου – Ζεκάκου και είναι απολύτως δικαιολογημένη η όποια επιφυλακτικότητά του.
Να σημειωθεί ότι στελέχη του Δ.Σ. μας πληροφόρησαν ότι ήδη έχει καταγραφεί έλλειμμα 60.000 € στην εταιρεία από την διαχείριση των καντινών.

Τέλος διαπιστώσαμε ότι, στέλεχος του Δ.Σ. της εταιρείας αιρετός, έχει ο ίδιος την διαχείριση καντίνας στην παραλία Αναβύσσου. Εφόσον επιβεβαιωθεί και αυτή η πληροφορία και πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, θεωρούμε ότι πρέπει γίνει αμέσως αντικατάσταση του, επειδή κατά την γνώμη μας δεν είναι συμβατές οι δύο ιδιότητες στο ίδιο πρόσωπο.
Περιμένουμε την τοποθέτηση επί όλων αυτών, του νέου Προέδρου της ΑΔΑΜΚΕΣ κ. Χαρίτου και την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου, προς αποκατάσταση της υγιούς λειτουργίας της εταιρείας.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.