Ναυάγιο στην επένδυση της “Celestyal Crystal” στο Λαύριο

Στα “συρτάρια” των υπουργών η πρόταση για επένδυση

«Ναυάγησε» το σχέδιο της Celestyal Cruises για επενδύσεις στο λιμάνι του Λαυρίου, στο οποίο από το 2018 δεν θα δέσει ξανά πλοίο της εταιρείας. Το «Celestyal Crystal» θα «μετακομίσει» στο λιμάνι του Πειραιά μαζί με το «Celestyal Olympia». Η εταιρεία χρησιμοποιεί το Λαύριο ως λιμάνι αφίξεων και αναχωρήσεων πλοίων της από το 2007. Επίσης πριν από δύο χρόνια η διοίκηση της εταιρείας είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της προς το TAIΠEΔ για την ανάληψη της εκμετάλλευσης του λιμανιού κρουαζιέρας στο Λαύριο.

Στα συρτάρια  

Τον Ιούνιο του 2015 κατά τη διάρκεια παρουσίασης των σχεδίων της Celestyal Cruises ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κυριάκος Αναστασιάδης είχε αναφερθεί εκτενώς στο θέμα της ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών.

Οπως είχε προτείνει, μια εταιρεία θα μπορούσε να «ενοικιάσει» μια προβλήτα και να την αναδιαμορφώσει κατάλληλα για την «υποδοχή» κρουαζιεροπλοίων παραμένοντας παράλληλα το λιμάνι υπό τη διαχείριση του Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αναστασιάδης είχε επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση να επενδύσει η εταιρεία στο Λαύριο.

Έκτοτε η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στο Λαύριο για την εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων έμεινε στα λόγια και στα συρτάρια υπουργικών γραφείων παρά τις προθέσεις και πιέσεις της εταιρείας. Έτσι η Celestyal Cruises πήρε τη «δύσκολη», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση να αποχωρήσει από το Λαύριο.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.