Μάχη προοιωνίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαρωνικού για τις καντίνες

Καντίνα Λυγνού Θυμάρι

Μάχη προοιωνίζεται να διεξαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαρωνικού, την Δευτέρα 26/2/2017, όπου έχει ορισθεί να γίνει συζήτηση  για τις καντίνες. Ως θέμα της ημερήσιας διάταξης αναφέρεται η “διαχείριση των παραλιών”, αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι η συζήτηση θα περιστραφεί στην Ανώνυμη Δημοτική Κατασκευαστική Εταιρεία του Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ) και τις καντίνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχουν ανοικτά θέματα, τα οποία θα τεθούν από δημοτικούς συμβούλους και αφορούν την διοίκηση της ΑΔΜΚΕΣ, επί προεδρίας Μανόλη Χαρίτου, τα οποία έχουν τεθεί και σε προηγούμενες συνεδριάσεις, όπως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς προμηθευτές, αλλά και αποφάσεις του πρώην προέδρου που αμφισβητήθηκαν από το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο. 

Συγκεκριμένα Δημοτικοί Σύμβουλοι, προτίθενται να ζητήσουν εξηγήσεις για την μη τήρηση του άρθρου 3 του καταστατικού της ΑΔΜΚΕΣ, το οποίο προβλέπει να ενημερώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο για κάθε απόφαση της εταιρείας. Ένα ακόμα θέμα που θα απασχολήσει την συνεδρίαση είναι η απόφαση της εταιρείας να προκηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις μισθώσεις του αιγιαλού. Υπάρχει όμως μισθωτής καντίνας στο Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας, όπου ο διαχειριστής της εμφανίζεται να έχει στα χέρια του σύμβαση η οποία προβλέπει μίσθωση για 3 + 1 έτη. Από την πλευρά του  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΔΜΚΕΣ υποστηρίζει ότι η σύμβαση του συγκεκριμένου μισθωτή ήταν 1 + 1 έτος και έληξε το 2017. Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί ποιος υπέγραψε σύμβαση με 3 + 1 έτη και με ποια απόφαση; Να υπενθυμίσουμε ότι το ΔΣ της ΑΔΜΚΕΣ θεώρησε ως ουδέποτε ληφθείσα απόφαση βάση της οποίας μειωνόταν στην ίδια καντίνα το μίσθωμα κατά 30%  Από 20.000 € ετησίως σε 13.000 €!!! (Διαβάστε εδώ

Ένα ακόμα θέμα που προβλέπουμε ότι θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι η ανανέωση των συμβάσεων των καντινιέριδων στην παραλία των Αλυκών, η επανάληψη δηλαδή της περσινής “κατάληψης”, αλλά και των προηγούμενων χρόνων, της παραλίας ώστε να μην προχωρήσει στην μίσθωσή τους η ΕΤΑΔ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΔΜΚΕΣ αποφάσισε, να κάνει τις αναθέσεις στους ίδιους διαχειριστές, μια και όπως υποστηρίζεται, εάν γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός θα ακυρωθεί από την Ελληνική Εταιρεία του Δημοσίου ΕΤΑΔ, μια και είναι τυπικά ο ιδιοκτήτης της παραλίας. Η ανανέωση των συμβάσεων θα γίνει στους ίδιους διαχειριστές πλην ενός, ο οποίος είναι αλλοδαπός και αντικατέστησε στην σύμβαση προηγούμενο διαχειριστή. “Θα προτιμούσαμε την καντίνα να την διαχειριστεί κάποιος δικός μας” ειπώθηκε από στέλεχος της ΑΔΜΚΕΣ.  Επίσης, όπως αναφέρθηκε από άλλο στέλεχος της ΑΔΜΚΕΣ, οι συμβάσεις θα ανανεωθούν σε όσους δεν έχουν οικονομικές εκκρεμότητες προηγούμενων ετών και εφόσον προκαταβάλουν το μίσθωμα του 2018. 

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των παραλιών και θα βγουν πολλά συμπεράσματα.  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της Σαρωνίδας κ. Ανδρέα Πέγκα και Δημοτικού Συμβούλου, συνεργαζόμενου με τον συνδυασμό του Μανώλη Τσαλικίδη, ο οποίος έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ της διάλυσης της ΑΔΜΚΕΣ και την ανάληψη της ευθύνης των παραλιών αποκλειστικά από τον Δήμο. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Μάχη προοιωνίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαρωνικού για τις καντίνες”

  1. Ο/Η Τασος Μποσκιζας λέει:

    Και πηρε παλι αναβολη η συζητηση, τα καταφερε η Γουρλοματα……Ενδιαφερον παντος θα εχει να μαθουμε πως αλλαζουν χερια οι καντινες, απο ημεδαπους σε ημεδαπους απο ημεδαπους σε αλλοδαπους ο οποιος μαζι με την καντινα (που δεν πληρωσε ποτε) πηρε προικα και τον προηγουμενο καντινιερη σαν υπαλληλο.Συμφωνα με πληροφοριες ο καντινιερης υπαληλος του αλλοδαπου θελει πισω την καντινα για την νεα σεζον!!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.