Εντάσεις στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων, με θέμα την ίδρυση κοιμητηρίου

Με θέμα, την γνωμοδότηση επί της ανάγκης χωροθέτησης κοιμητηρίου, συνεδρίασε χθες Δευτέρα 20/2/2017, το τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων. Η εισήγηση δεν περιείχε την γνωμοδότηση επί της θέσης όπου προτείνεται η χωροθέτηση, δηλαδή την έκταση Μελλισουργού στο Άνω Λαγονήσι, αλλά την αναγκαιότητα ίδρυσής του (!)  

Η συνεδρίαση δεν κατέληξε σε κάποια απόφαση, λόγω του έντονου διαλόγου που εξελίχθηκε, μεταξύ του Δημάρχου κ. Σωφρόνη, ο οποίος παραβρέθηκε στην συνεδρίαση και δεκάδων οικιστών του Άνω Λαγονησίου που αντιδρούν στην χωροθέτηση στο συγκεκριμένο σημείο. 

Οι κάτοικοι παρέθεσαν τις ενστάσεις τους με αποφασιστικότητα, διαμηνύοντας ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε ένδικο μέσο, προκειμένου να αποτρέψουν την χωροθέτηση του κοιμητηρίου πλησίον των κατοικιών τους. Οι οικιστές επέμειναν ότι πρέπει να αναζητηθεί λύση στην περιοχή Σκόρδι, όπου ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες για τις απαραίτητες μελέτες καταλληλότητας της έκτασης και δεν δεν θα δαπανηθούν χρήματα για την αγορά της. Εναλλακτικά υπήρξε η πρόταση χωροθέτησης κοιμητηρίου στις εκτάσεις του Συνεταιρισμού  των Υπαλλήλων της Τραπέζης της Ελλάδος, ανατολικά της Παλαιάς Φώκαιας. 

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, που μας έδωσε η κ. Έλενα Μαρμάνη, Νομικός, κάτοικος του Λαγονησίου, έχει ήδη γίνει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προκειμένου να ακυρωθούν ως παράτυπες δύο σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρώτη αφορά την υπ΄ αριθμ. 232/ 19-10-2016 απόφαση, περί ανεύρεσης εκτάσεως άνω των 50 στρ. για την δημιουργία Δημοτικού κοιμητηρίου και η δεύτερη την υπ΄ αριθμ.  233/19-10-2016 απόφαση, περί δυνατότητας διερεύνησης χρηματοδότησης (δανεισμός) για την ίδρυση Δημοτικού κοιμητηρίου. Οι ενστάσεις δεν αφορούν την έκταση που έχει εξαγγελθεί ότι προτίθεται να χωροθετηθεί το κοιμητήριο, αλλά την διαδικασία για την εξεύρεσή του και την χρηματοδότηση. 

Ο Δήμαρχος στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ίδρυσης κοιμητηρίου, αποδεχόμενος ότι δεν είναι απαραίτητη ολόκληρη η έκταση των 70 στρ. Ως αποτέλεσμα της όλης συζήτησης, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα, αφού συμβουλευτεί την νομική υπηρεσία του Δήμου.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to “Εντάσεις στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων, με θέμα την ίδρυση κοιμητηρίου”

  1. Ο/Η ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    Ρε παιδιά κάντε μια σύμβαση με το super market για κεριά , λουμίνια και λιβάνια και το χωροθετεί όπου θέλετε.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.