Διάλογος για το Κέντρο “Ανασαίνω” στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων

%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b5%ce%bb-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%af%cf%89

Απόσταση του ΚΕΛ από το Δημαρχείο Σαρωνικού

Συνεχίζεται ο διάλογος επί της απόφασης του Δήμου Σαρωνικού, να χωροθετήσει το Κέντρο “Ανασαίνω” στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.

Επειδή οι μέχρι σήμερα υπάρχουσες αντιδράσεις επικεντρώνονται στην απόσταση του σημείου χωροθέτησης από τον κεντρικό οικισμό των Καλυβίων και μόνο σ΄ αυτό, παραθέτουμε φωτογραφίες από το Google map, στις οποίες καταγράφονται με ακρίβεια οι πραγματικές αποστάσεις με δορυφορική μέτρηση.

%ce%ba%ce%b5%ce%bb-%ce%b2%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%af%cf%89%ce%bd

Η απόσταση του ΚΕΛ από τις πρώτες κατοικίες του κεντρικού οικισμού των Καλυβίων

%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b5%ce%bb-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bf%ce%b9

Το ΚΕΛ Κερατέας βρίσκεται εντός του ΒΙΟΠΑ. Η απόστασή του από μικρούς οικισμούς της περιοχής είναι μικρότερη από 500 μέτρα

%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b5%ce%bb-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b1

Η απόσταση του ΚΕΛ Μαρκοπούλου από τον κεντρικό οικισμό.

%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b5%ce%bb-%ce%bb%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%cf%80

Η απόσταση του ΚΕΛ Λαυρίου από τον οικισμό Πανόραμα Κερατέας.

%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%ac-%cf%86%cf%8e%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%b1

Η απόσταση της Γερακίνας, από τον κεντρικό οικισμό της Παλαιάς Φώκαιας. Η μέτρηση γίνεται πάνω από τον παρακείμενο λόφο. Σε απόλυτη ευθεία είναι μόλις 250 μέτρα.

Στις φωτογραφίες που παραθέτουμε εμφανίζεται η απόσταση που έχουν τα Κ.Ε.Λ. της Λαυρεωτικής Χερσονήσου από τους οικισμούς, αλλά και η απόσταση της θέσης όπου επρόκειτο να χωροθετηθεί το ΚΕΛ της Γερακίνας, από τον κεντρικό οικισμό της Παλαιάς Φώκαιας.

Και τα τρία ΚΕΛ Λαυρεωτικής και Μαρκοπούλου, βρίσκονται χωροθετημένα εντός της βιομηχανικής ζώνης, όπου δεν υπάρχει θέμα εγκρίσεων χρήσεων γης, πλην της Γερακίνας, περιοχή στην οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε βιομηχανική χρήση.

Όμως η ξεκάθαρη θέση μας, πιστεύουμε και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού σε όποια κοινότητα και αν κατοικούν, είναι ότι αυτό το έργο, πρέπει να είναι σύγχρονο, άρτιο και να μην προκαλεί καμία απολύτως όχληση στους κατοίκους των πλησιέστερων περιοχών. Γιατί αν ενοχλεί κάποιους, τότε ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΛΟΥΣ.

Στα Καλύβια ζουν φίλοι μας, συγγενείς μας και κάποιοι έχουν εκεί τις περιουσίες τους, που δεν πρέπει να υποβαθμιστούν εάν αυτό το έργο είναι πεπαλαιωμένης τεχνολογίας ή εάν έχει κακοτεχνίες. 

Γι΄ αυτό έχει υποχρέωση ο Δήμος και ο Δήμαρχος προσωπικά, που έχει αναλάβει το βάρος αυτής της καμπάνιας υπέρ του έργου, να αποδείξει ότι οι όποιοι φόβοι προέρχονται μόνο από άγνοια και προκαλούνται από σκοπιμότητα, αυτών που δεν κατάφεραν επί 25 χρόνια να κατασκευάσουν ένα τόσο μεγάλο έργο και να λύσουν ένα κορυφαίο πρόβλημα.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

12 Responses to “Διάλογος για το Κέντρο “Ανασαίνω” στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων”

  1. Ο/Η Ναξάκης Κώστας λέει:

    Αγαπητέ κύριε.
    Στην απάντησή σας σε αναγνώστη, λέτε ότι δεν έχετε σκοπιμότητα. Εμένα με προβληματίζει γιατί επανέρχεστε στο θέμα, με άλλο άρθρο σας. Μόλις μια μέρα πριν δημοσιεύσατε στην παρακάτω διεύθυνση για το ίδιο θέμα.
    http://www.attikos.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%80%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CF%81/
    Μήπως το σχόλιο της Κας Καλογεροπούλου που επισήναψε τον χάρτη με την πραγματική απόσταση του ΚΕΛ από τα σπίτια των συνδημοτών μας, σας δυσαρέστησε; Ή μήπως υιοθετήσατε την πρακτική «όσο λιγότεροι φαίνονται οι αντιδρούντες, είναι πιο εύκολη η χειραγώγιση της κοινής γνώμης;” Και μια ερώτηση σας παρακαλώ. Μήπως έχετε φίλους και στο Λαγονήσι; Αν μας πείτε ότι νοιάζεστε και για την παραλία των Καλυβίων τι έχετε να πείτε σε αυτούς; Γιατί σε κανένα δημοσίευμά σας δεν αναφέρετε ότι θα υπάρχουν τρεις (3) αντλίες στην περιοχή τους που θα ωθούν τα λύματα τον ανήφορο, και σύμφωνα με το αφήγημα «ΑΝΑΣΑΙΝΩ» (σελίδα 5), η υπερχείλιση θα πέφτει στο ρέμα του Αγίου Γεωργίου, που καταλήγει στην παραλία Αγίου Νικολάου; Αν ενημερώνατε όπως έχετε υποχρέωση όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στο ΚΕΛαριστό υγρό, να είστε σίγουρος ότι οι συντοπίτες μας δεν θα έγραφαν δυσαρεστημένοι. Εσείς κύριε δεν ενημερώνετε για το έργο αλλά το προωθείτε.

    • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

      Δεν γνωρίζω σε ποιο χάρτη της Κας Καλογεροπούλου αναφέρεστε. Η κυρία δεν δημοσίευσε κανέναν απολύτως χάρτη. Αν υπάρχει κάποιος χάρτης που να παρουσιάζει διαφορετικά στοιχεία από αυτά που παρουσιάζουμε ευχαρίστως να τον δημοσιεύσουμε.
      Γιατί σας ενοχλεί που επανερχόμαστε στο θέμα του ΚΕΛ; Εμείς το θεωρούμε΄το σοβαρότερο θέμα που απασχολεί τον Δήμο και δεν αφορά μόνο το παραλιακό μέτωπο, αλλά και τα καλύβια και τον Κουβαρά. Εξάλλου το Λαγονήσι ανήκει στην δημοτική ενότητα Καλυβίων και θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει κι΄ εσάς το ίδιο.
      Όσο για τις αντλίες στο Λαγονήσι στις οποίες αναφέρεστε, αντίστοιχες αντλίες θα υπήρχαν και στην περίπτωση που τα λύματα όδευαν προς την Ψυττάλεια.
      Το δικό μας ερώτημα σε εσάς είναι, θέλετε να υπάρξει αποχέτευση στον Δήμο; Πρέπει να υπάρχει αποχέτευση; που νομίζετε ότι πρέπει να γίνει το ΚΕΛ;

      • Ο/Η Ναξάκης Κώστας λέει:

        Αγαπητέ κύριε.
        Δεν ενοχλούμε από το γεγονός ότι δημοσιεύετε για το θέμα της αποχέτευσης του δήμου Σαρωνικού. Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ένας ιστότοπος που επιθυμεί να είναι ενημερωτικός, δεν παρουσιάζει όλη την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να παραποιεί ακόμη και όσα γράφονται από τους σχολιαστές του. Εγώ λοιπόν ρητά ανέφερα ότι εσείς δεν ενδιαφέρεστε για την ενημέρωση των κατοίκων του Λαγονησίου. Όσον αφορά τον υπαινιγμό σας ότι δήθεν δεν ενδιαφέρομαι και δεν γνωρίζω ότι το Λαγονήσι ανήκει στην κοινότητα Καλυβίων, με σαφήνεια σας ερώτησα αν έχετε φίλους και στην παραλία των Καλυβίων.
        Αν και δεν είμαι υποχρεωμένος να σας απαντήσω, σας ενημερώνω ότι σε όσες ενημερωτικές ημερίδες διοργάνωσε ο δήμαρχος και μας επέτρεψε να μιλήσουμε, ρητά έχω δηλώσει ότι τα δικά μας λύματα έχουμε την υποχρέωση να διαχειριστούμε εμείς. Στο αφελές ερώτημα «που νομίζω ότι πρέπει να γίνει το ΚΕΛ;”, αφελές γιατί αν υποστηρίξω ότι ξέρω τα πάντα θα πέσω στην παγίδα που εσείς έχετε πέσει, γεγονός που με ωθεί να ασχοληθώ με την αρθρογραφία σας επί του θέματος, Σας ενημερώνω:
        ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ.
        Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ, Ο ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
        ΟΙ ΡΗΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΑΥΦΙΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ.
        Τέλος αγαπητέ κύριε, αν είχατε στις αρχές σας την αντικειμενικότητα στην ενημέρωση, δεν θα με ρωτούσατε, αφού θα είχατε καταγράψει όσα σας δήλωσα, τα οποία δεν διαφέρουν από τις δημόσιες τοποθετήσεις μου.

    • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

      κυριε ναξακη πανω στον ειρμο των σκεψεων σας εχετε κανει ενα μικρο λαθακι
      που θα το διευκρινησω τωρα.
      στο θεμα της υπερχειλισης του κελ ο σχεδιασμος της ευδαπ προβλεπει το ρεμα του αγιου γεωργιου στο μαρκοπουλο.
      η αντιπολιτευση του δημου μαρκοπουλου, μαζι με καποιους συμβουλους του δημαρχου μεθενιτη, ΠΑΡΟΥΣΙΑ του σοφρονη και του μπουκουβαλα σε συμβουλιο
      που εγινε στο μαρκοπουλο πριν δυο μηνες περιπου ειπαν ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ
      οτι δεν προκειτε να δεχθουν ουτε σταγονα απο την υπερχειλιση του κελ σαρωνικου στο ρεμα του αγιου γεωργιου.
      μαλιστα ενας συμβουλος του μεθενιτη το και λιγο παρακατω
      λεγοντας στον σοφρονη επι λεξη..δημαρχε δεν υπαρχει περιπτωση να δεχθουμε τα νερα απο το κελ σας στο ρεμα του αγιου γεωργιου, φροντισε δημαρχε μαζι με τον αγωγο που θα ανεβαζει τα λυματα απο την παραλια σας, να κατασκευασετε και εναν αγωγο διπλα που να κατεβαζει την υπερχειλιση του κελ και να την ριχνει ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑ!!!
      αυτα δεν τα ξερουν βεβαια οι κατοικοι του λαγονησιου κυριε ναξακη,αλλα οταν τα μαθουν ισως να ειναι παρα πολυ ΑΡΓΑ.
      ηταν πολλοι καλυβιωτες στο συγκεκριμενο συμβουλιο που ακουστηκαν αυτα που περιεγραψα παραπανω.

  2. Ο/Η καλυβιωτης λέει:

    κυριε αττικε παρατηρητη,θα κανω μερικες παρατηρησεις επανω στο συγκεκριμενο αρθρο σας προς αποκατασταση της αληθειας.
    1. η ακρη του κελ, γιατι απο εκει πρεπει να μετρησει ο τοπογραφος που εχετε με τα πρωτα σπιτια στην γωνια των καλυβιων ειναι σχεδον 600 μετρα.
    2. στην πρωτη φωτο κατω απο το πινακιδακι… υπαρχει ενας οικισμος που εντεχνως τον εχετε σκεπασει,ο οποιος ειναι 200 μετρα απο το κελ.
    3.το κελ μαρκοπουλου δεν ειναι μεσα σε χωροθετημενη βιομηχανικη ζωνη.
    ειναι διπλα και μεσα σε αρχαιολογικο χωρο.
    4.η διαφορα που εχει το εκτρωμα που θελει να στησει ο σοφρονης με τα αλλα κελ ξερετε πια ειναι;;
    η διαφορα λοιπον κυριε παρατηρητη ειναι οτι το εκτρωμα ειναι στα βορεια των καλυβιων.
    ξερετε τι σημαινει κυριε αττικε αυτο;οτι απο τις 365 μερες του χρονου
    στις 300 φυσαει βορειας, βορειοδυτικος, βορειοανατολικος, καταλαβαινετε
    κυριε γιατι δεν το θελουμε σε αυτο το σημειο;;
    το πρασινο σημειο…τροπος του λεγειν πρασινο.. θα ειναι σημειο μεταφορτωσης σκουπιδιων,με ολα τα επακολουθα του.
    επειδη σε αυτην την χωρα τιποτα δεν δουλεψε σωστα, περιμενετε κυριε παρατηρητη να δουλεψει σωστα αυτο το μεγαθηριο;;
    περιμενετε απο τον σοφρονη να εγγυηθει την καλη λειτουργια του;
    τι δουλεια εχουν τα λυματα της αγιας μαρινας κορωπιου στον δημο σαρωνικου;;
    κυριε παρατηρητη να ξερετε αγνοια δεν εχουμε.
    φοβους πολλους εχουμε και ειναι δικαιολογημενοι.
    οσο για τις σκοπιμοτητες που αναφερεστε στο τελος,δεν θα αφησουμε κανεναν πολιτικαντη να παιξει με τις ζωες μας,τις ζωες των παιδιων μας,με τις περιουσιες μας, και με τον λιγο καθαρο αερα που αναπνεουμε.
    να το ξερετε και εσεις, και ο σοφρονης που υποστηριζετε.. οτι εμεις οι καλυβιωτες δεν θα παραδοθουμε αμαχητι.

    • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

      Αγαπητέ Φίλε Ψεύδεστε και μου αποδίδετε σκοπιμότητα την οποία σας επιστρέφω. Το καρτελάκι όπως λέτε δεν καλύπτει κανέναν οικισμό.
      Το σημείο τοποθέτησης του ΚΕΛ βρίσκεται σε ακτίνα 450 – 500 μέτρων από τα όρια του ΒΙΟΠΑ. Όποιος έχει πρόσβαση στο google earth μπορεί να σας διαψεύσει. Δεν υπάρχει κανένας οικισμός και μάλιστα σε απόσταση 200 μέτρων.
      Με τέτοια ψεύδη δεν πρόκειται να πετύχετε τον σκοπό σας.
      Βρείτε κάτι περισσότερο έξυπνο.

      • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

        επανερχομαι κυριε παρατηρητη και σας τονιζω οτι ο οικισμος βρισκεται επι της οδου λαγκαδιων, εχει 26 με 27 σπιτια που μενουν ΜΟΝΙΜΑ κατοικοι και
        δεν ειναι παραθεριστες.
        η αποσταση απο το πρασινο σημειο(βλεπε μεταφορτωση σκουπιδιων ολου του δημου)ειναι 250 μετρα, μετρημενα με μεζουρα κυριε αττικε.
        δεν εχουμε σκοπο να γινουμε ρεζιλι κυριε αττικε λεγοντας ανακριβειες,οπως
        λενε καποιοι αλλοι για να πετυχουν τους σκοπους τους.
        οσο για τα ψεματα που λετε, σας επιστρεφω των χαρακτηρισμο.

        ΥΓ.αληθεια δεν μας ειπατε τιποτα για τις οσμες που θα τις παρασυρουν οι βορειοι ανεμοι.
        δεν μας λετε τιποτα για το σκουπιδομανι που θα δημιουργηθει απο την μεταφορτωση σκουπιδιων(βλεπε πρασινο σημειο)

        • Ο/Η Παραλίας λέει:

          Αφού τα ξέρεις τόσο καλά όλα και έχεις και μεζούρα, τότε γιατί ζητάς να σου τα πει ο Α.Π. και για τα 26 με 27 σπίτια κ.α.
          Είσαι εξάλλου πεπεισμένος σε έχει δασκαλέψει καλά ο φελλός.

          • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

            Γεια σου γιαννη κουκια σπερνω …αυτο εχεις παθει παραλια..

          • Ο/Η Ναξάκης Κώστας λέει:

            Αγαπητέ φίλε “παραλία” γειά σου.
            Χαίρομαι γιατί ασχολείσαι με το θέμα και πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε τόσοι λίγοι σε αυτή τη συζήτηση. Υπάρχουν αρκετοί συντοπίτες μας που διαβάζουν και προσπαθούν να ενημερωθούν, προκειμένου να γνωρίζουν τι τους ετοιμάζουν. Το τελευταίο 3μηνο, έχω διαβάσει πολλές επιστημονικές μελέτες για την επεξεργασία των λυμάτων και ομολογώ ότι μένουν ακόμη αναπάντητες ερωτήσεις. Ο αγανακτησμένος τρόπος απάντησης, είναι κατανοητός αφού αισθάνεσαι προδομένος. Πρέπει όσοι ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τον τόπο μας και μακριά από σκοπιμότητες να προλάβουμε τα χειρότερα για το σύνολο των κατοίκων του δήμου μας, τα παιδιά και την περιουσία μας.

    • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

      Και για του λόγου το αληθές και για να αποδείξω το ψεύδος σας, ας δουν οι αναγνώστες την φωτογραφία. Η διάμετρος του κύκλου το κέντρο της οποίας διέρχεται από το σημείο που τοποθετείται το ΚΕΛ είναι περίπου 960 μέτρα (ακτίνα 480 μέτρα) και εκτείνεται από την οδό Θορικού έως την οδό Αθηνών.
      Έβγαλα και το πινακάκι το οποίο δήθεν έκρυβε κάποιον οικισμό για να μην σας ενοχλεί. Δείτε εδώ.

      • Ο/Η καλυβιωτης λέει:

        κυριε αττικε,μας εχει καταντησει ο σοφρονης να εχουμε παρει μια μεζουρα παραμασκαλα και να γυρναμε τα χωραφια στον βιοπα για να μετραμε της αποστασεις.
        δεν περιμενουμε να μας πειτε εσεις ποιες ειναι οι αποστασεις απο το εκτρωμα.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.