Σκάνδαλο “Συρίγου” καταγγέλλει ο Λεβαντής στην Λαυρεωτική

%ce%bb%ce%bf%ce%b3%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%aeΑνακοίνωση της ”Νέας Εποχής” για την υπόθεση ”Συρίγου”

Με προηγούμενη ανακοίνωσή μας στις 19 Ιουλίου 2016, είχαμε καταγγείλει την υπόθεση του Εμμ. Συρίγου, γιου του Ιωάννη Συρίγου, δημοτικού συμβούλου της παράταξης Λουκά, που πληρώθηκε τιμολόγια παροχής υπηρεσιών που ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ από το ΝΠΔΔ «Θορικός» με πλαστά αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας. Το σοβαρό αυτό θέμα, συζητήθηκε σε αρκετές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες απαιτήσαμε πλήρη ενημέρωση, παραίτηση του πατέρα από το Δημοτικό Συμβούλιο και απόδοση ευθύνης σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στις 04 Αυγούστου 2016, με αίτησή μας προς τον Δήμαρχο και Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Θορικός», ζητήσαμε να μας δοθούν αντίγραφα εγγράφων που αφορούν το θέμα.

Από την απάντηση που λάβαμε με καθυστέρηση 50 ημερών, διαπιστώσαμε τα ακόλουθα:

  • Το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Θορικός , στο οποίο συμμετέχει και ο πατέρας Ιωάννης Συρίγος, ανέθεσε το 2015, στον Εμμ. Συρίγο, τη διοργάνωση περισσότερων από 15 εκδηλώσεων. «Γιάννης κέρναγε, δηλαδή, και Γιάννης έπινε».
  • Όλο αυτό το διάστημα, ο γιος δούλευε μόνο με το ΝΠΔΔ «Θορικός» αποκλειστικά, όπως φαίνεται από τα παραστατικά που είχε εκδώσει. Τόσο καλός στη δουλειά του, που δεύτερο πελάτη δεν είχε.
  • Η υπόθεση αποκαλύφτηκε αφού πληρωθήκαν τουλάχιστον 15 τιμολόγια και πέρασαν αρκετοί μήνες.
  • Οι πληρωμές δε γίνονται σε λογαριασμό του αλλά με εντολές στο όνομα ΝΠΔΔ «Θορικός». Άραγε γιατί; Μήπως είχε πρόβλημα στις τράπεζες και κάποιος τον διευκόλυνε να το ξεπεράσει, παρανομώντας;
  • Η μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου και Προέδρου του ΝΠΔΔ «Θορικός», που αφορά ποσό που ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, έχει ημερομηνία 29 Ιουλίου 2016, και στάλθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κοινοποιήθηκε στην Αρχή του άρθρου 7, τη ΔΟΥ Κορωπίου και τον ΟΑΕΕ με την εταιρεία ACS την ίδια ημέρα.

Ο κ. Λουκάς, δηλαδή, έστειλε τη μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα με courier (!!!). Όπως στέλνει προσκλήσεις και ευχές.

Πότε παραδόθηκε και τι αριθμό πρωτοκόλλου πήρε απαξίωσε να μας ενημερώσει. Μήπως πηγαίνει ακόμα;

  • Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, Ένορκη Διοικητική Εξέταση δεν έχει ακόμα διαταχτεί. Για τις υπηρεσίες δηλαδή του Δήμου και του Νομικού Προσώπου, όλα βαίνουν καλώς. Ευθύνες δεν υπάρχουν; Ποιος το αποφάσισε; Γιατί δε γινόταν έλεγχος στα δικαιολογητικά που προσκόμιζε; Γιατί πληρωνόταν με επιταγές;

Η συγκεκριμένη υπόθεση, αποτελεί τρανό παράδειγμα του τρόπου που λειτουργεί η παρέα του Λουκά και πώς αντιλαμβάνεται τη διοίκηση του Δήμου.

Με σημαία τους την αλαζονεία, τον αυταρχισμό, την υποκρισία και την οικογενειοκρατία κάθε μέρα που περνάει γίνονται και περισσότερο επικίνδυνοι.

Επαναλαμβάνουμε, ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κουκουλώσει αυτή την υπόθεση.

Απαιτούμε από τον κ. Λουκά, αν θέλει να σώσει κάποια ίχνη αξιοπρέπειας να ζητήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, την παραίτηση του Ιωάννη Συρίγου από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου και αν αρνηθεί να τον διαγράψει από την παράταξή του.

Και να προχωρήσει, όπως προβλέπει ο νόμος σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται σε αυτό το σκάνδαλο.

Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από την αποστολή της μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα, σαν Πόντιος Πιλάτος.

Σύμφωνα με το Νόμο είναι και ο ίδιος, προσωπικά, υποχρεωμένος να διατάξει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Νέα Εποχή»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.