Δημήτρης Λουκάς: «Επιχειρούν με πρακτικές που παραπέμπουν σε «ανθρώπους της νύχτας» να διαλύσουν τις διαδικασίες και να καταστρέψουν ότι θετικό για τον Δήμο μας»

??????????????

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια αγωνιώδη προσπάθεια της αντιπολίτευσης του Δήμου να σταθεί εμπόδιο σε κάθε θετική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Την ώρα που αναζητούμε επίμονα επενδυτές για την περιοχή μας, την ώρα που εξαντλούμε κάθε περιθώριο χρηματοδότησης για την ανάπτυξή της, την ώρα που προσπαθούμε με κάθε μέσο να τονώσουμε την κοινωνική μας πολιτική, οι κύριοι της αντιπολίτευσης ασχολούνται με το πώς θα πλήξουν τη συνοχή της δημοτικής μας ομάδας χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα και με το πώς θα ακυρώσουν ότι θετικό προσπαθεί να κάνει ο Δήμος.
Τελευταίο παράδειγμα η ενορχηστρωμένη προσπάθεια για ακύρωση του διαγωνισμού για παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων για τοποθέτηση καντινών. Ενός διαγωνισμού που θα αποφέρει στα ταμεία του Δήμου πάνω από 130.000 ευρώ ,θα τονώσει την προσέλευση επισκεπτών και θα δώσει έστω και εποχιακά εργασία σε πάνω από 100 νέους ανθρώπους του Δήμου μας. Για ποιο λόγο τηρούν οι κύριοι της αντιπολίτευσης αυτή τη στάση; Για να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη των γύρω Δήμων που έχουν οργανωμένες παραλίες; Γιατί δεν επιθυμούν να δουν την περιοχή μας να αναπτύσσεται και να ευημερεί για να έχουν κάτι να πουν στις εκλογές; Για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα επιχειρηματικά; Σίγουρα όμως το κάνουν γιατί δεν θέλουν να φανεί η διαφορά μας. Γιατί όταν ήταν στην διοίκηση του Δήμου είχαν ακολουθήσει την ίδια διαδικασία βάζοντας στα ταμεία του Δήμου μόλις 7.000 ευρώ.
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι εποικοδομητικός. Και αυτό πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα. Αντί λοιπόν να βγάλουν μπροστά τα όποια επιχειρήματά τους, επιχειρούν με πρακτικές που παραπέμπουν σε «ανθρώπους της νύχτας» να διαλύσουν τις διαδικασίες και να καταστρέψουν ότι θετικό για τον Δήμο μας.
Την τελευταία φορά επέλεξαν να απέχουν καθυστερώντας με αυτόν τον τρόπο ζητήματα όπως την παράταση της μελέτης για την Επέκταση του Σχεδίου Πόλεως της ΚΕΡΑΤΕΑΣ, τις πολεοδομικές μελέτες, τον εξοπλισμό του Δημοτικού Σταδίου Π.Βογιατζής ,τη διανομή συσσιτίων αλλά και την συζήτηση για τα αδέσποτα.
Εύχομαι όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν τον θεσμικό τους ρόλο για να πλήξουν τα συμφέροντα του Δήμου, αλλά και αυτοί που αθέτησαν την συμφωνία με τους πολίτες επιλέγοντας να συνδιαλλαγούν με την αντιπολίτευση, να συνετιστούν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής μας.
Γιατί προσωπικές επιθέσεις και λάσπη μπορώ να ανεχτώ και να αντέξω.
Αυτό που δεν ανέχομαι είναι οι επιθέσεις στα συμφέροντα των Δημοτών μας.
Να είναι σίγουροι ότι στέκομαι σταθερά και αδιαπραγμάτευτα απέναντί τους. Ούτε εκβιάζομαι ούτε τρομοκρατούμαι.
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει με την τύχη του τόπου μας και των παιδιών μας και όποιοι το κάνουν να είναι βέβαιοι ότι θα λογοδοτήσουν.

Δημήτρης Λουκάς
Δήμαρχος Λαυρεωτικής


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.