Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού: Δεν «παζαρεύουμε» τα δικαιώματα μας, στις παραλίες του Δήμου μας.

Με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το ζήτημα της ανανέωσης των αδειών των καντινών στις Αλυκές Αναβύσσου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Διαχρονική θέση του Δήμου Σαρωνικού είναι ότι η διαχείριση και εκμετάλλευση των παραλιών του Δήμου μας, πρέπει να ανήκει στο Δήμο κι όχι στην Κεντρική Εξουσία.

Οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού ανήκουν πρώτα από όλα στους δημότες μας, στους οποίους οφείλουμε να διασφαλίζουμε την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Επίσης, και η διαχείριση και εκμετάλλευση των παραλιών πρέπει κι αυτή να γίνεται από το Δήμο, ώστε τα έσοδα που θα προκύπτουν, να κατευθύνονται σε έργα και δράσεις που αφορούν τον τόπο μας.

Ο Δήμος Σαρωνικού, αλλά και η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στο σύνολο της, διεκδικεί την αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και την υιοθέτηση ενός νέου, που θα δίνει στους Δήμους το δικαίωμα εκμετάλλευσης των παραλιών τους. Σε αυτό το δίκαιο αίτημα, η Κεντρική Εξουσία αντιδρά.  Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου επιθυμεί να διαχειρίζεται αυτή τις παραλίες και αυτό συνέβη και με την περίπτωση της παραλίας των Αλυκών. Ενώ ο Δήμος είχε καταθέσει μελέτη για την εκμετάλλευσή της, η Διοίκηση της ΕΤΑΔ επιχείρησε να μας αιφνιδιάσει, σχεδιάζοντας να εκδώσει εκείνη άδειες για την ενοικίαση των καντινών στην συγκεκριμένη παραλία. Ουσιαστικά επιχείρησε να στερήσει από το Δήμο τον έλεγχο της παραλίας και να θέσει υπό αμφισβήτηση ακόμη και το δικαίωμα των συμπολιτών μας να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές.

Ως Δήμαρχος αποφάσισα να ακολουθήσω την τακτική που ακολουθούμε ως Δήμος τα τελευταία χρόνια. Αφενός, να αμφισβητήσω ευθέως την απαίτηση της ΕΤΑΔ να αποκτήσει δικαίωμα ελέγχου κι εκμετάλλευσης της παραλίας μας. Αφετέρου, να ανανεώσω τις υπάρχουσες άδειες καντινών, ώστε να μην μπορέσει η ΕΤΑΔ, να πάρει τον έλεγχο.

Επιλέξαμε να ανανεώσουμε τις άδειες για έναν και μόνον λόγο, γιατί δεν μπορούσαμε να διενεργήσουμε διαγωνισμό για την εκμίσθωση των καντινών, αφού ο διαγωνισμός αυτός θα κηρυσσόταν άκυρος, λόγω του ιδιόμορφου ιδιοκτησιακού καθεστώτος των παραλιών.

Η ανανέωση των αδειών είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος,  μέχρι να υπάρξει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο να χάσουμε τον έλεγχο των παραλιών μας.

Παράλληλα, έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης κι ανάδειξης όλων των παραλιών του Δήμου μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι  να αναλάβουμε δράση αμέσως μόλις αλλάξει το ισχύον νομικό πλαίσιο. Σε κάθε όμως περίπτωση, δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα που έχουμε στις παραλίες μας.»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

4 Responses to “Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού: Δεν «παζαρεύουμε» τα δικαιώματα μας, στις παραλίες του Δήμου μας.”

 1. Ο/Η Stratos λέει:

  Να δημοσιευθούν όλα α έγγραφα από τη διαδικασία των διαγωνισμών έτσι ώστε να γνωρίζουν οι δημότες πόσα χρήματα διακυβεύονται και τι τελικά εισπράττει ο δήμος.
  Επίσης ισχύει οτι εμπλέκεται επιχειρηματικά(τροφοδοσία) η ηγεσία του δήμου με τις καντίνες; δεν υπάρχει θέμα ηθικής;

 2. Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

  Προς κ. TSALAVOUTA. Αλλάξτε το ύφος και τους χαρακτηρισμούς στο σχόλιό σας για να δημοσιευτεί.

  • Ο/Η TSALAVOUTAS λέει:

   Κύριε του σαιτ Κανένα πρόβλημα. ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ
   Παρακαλώ ΝΑ ΜΗΝ δημοσιεθή το προηγούμενο σχόλιό με τους απρεπής χαρακτηρισμούς.Το ΑΚΥΡΩΝΩ.
   ΥΓ Το σχόλιο-τίτλο για πολιτικούς αλήτες και τρίχες κατσαρές φάτσα-κάρτα στο σαιτ πώς θα το …βλέπατε; πρέπον;
   ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, αποτελεί αληλογραφια με τον κατοχο σαιτ.

   • Ο/Η Αττικός Παρατηρητής λέει:

    Αυτό το video στο οποίο αναφέρεστε αφορά δηλώσεις δημοσίων προσώπων (τρομάρα τους) σε δημόσιους χώρους. Αν δεν καταλαβαίνετε, τότε να το κοιτάξετε, έχετε πρόβλημα

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.