Συνεχίζεται η προσπάθεια ανακύκλωσης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Δήμο Σαρωνικού

Στηρίζουμε τη δράση – Προστατεύουμε το περιβάλλον

Ο Δήμος Σαρωνικού, θέτοντας σε προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, συνεχίζει την προσπάθεια για την ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζει από το 2016 ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, σε συνεργασία με εγκεκριμένο σύστημα διαχείρισης. 

Όλες οι παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που μπαίνουν στην πρίζα ή λειτουργούν με μπαταρία (ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, ηλεκτρικές σκούπες, προσωπικοί και φορητοί υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές, συσκευές κλιματισμού, μικροσυσκευές κτλ.) είναι ανακυκλώσιμες.

Για τις μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, έχουν τοποθετηθεί ειδικοί πράσινοι κάδοι περισυλλογής σε όλα τα δημοτικά καταστήματα. Για τις ογκώδεις συσκευές, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν παραλαβής τους από το σπίτι εντός λίγων ημερών, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

«Ανακυκλώνοντας τις παλιές συσκευές, μειώνουμε σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων και περιορίζουμε τον κίνδυνο μόλυνσης του περιβάλλοντος από βλαβερές ουσίες. Ο Δήμος Σαρωνικού, κάνοντας πράξη την περιβαλλοντική ευαισθησία, έχει επενδύσει σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης. Ωστόσο, η ανακύκλωση είναι ζήτημα τόσο συλλογικής, όσο και προσωπικής ευθύνης. Ας την εντάξουμε στον καθημερινό τρόπο ζωής μας. Καλώ, λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μου να αξιοποιήσουν και να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε τη διαφορά και να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα βιώσιμο περιβάλλον» δήλωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Για ΔΩΡΕΑΝ παραλαβή κατ’ οίκον των ογκωδών ηλεκτρικών συσκευών μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 801 801 90 90 και 210 400 26 20. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.