Συνεδρίαση Δ.Σ. Σαρωνικού – Δειλοί μηριαίοι και άβουλοι

Οι παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ακυρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Σαρωνικού, λόγω έλλειψης απαρτίας. Την έλλειψη απαρτίας την προκάλεσαν μεθοδευμένα οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μαζί με τους ανεξαρτητοποιημένους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Το «στήσιμο», για να μην υπάρξει απαρτία, έγινε για να μην περάσει η έγκριση της ανάθεσης της σύμβασης για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση- Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Σαρωνικού». Ένα από τα σημαντικότερα έργα που προγραμμάτισε ο Δήμος Σαρωνικού, το οποίο επιλύει μια παθογένεια δεκαετιών και αφορά τον ηλεκτροφωτισμό των οδών και των κοινόχρηστων χώρων και την μείωση στο 1/3 σχεδόν της δαπάνης ηλεκτροφωτισμού.

Οι σύμβουλοι της αντιπολιτευόμενης μειοψηφίας, που τώρα έχουν γίνει «πλειοψηφία», δεν το «αντέχουν», να εισπράξει ένα τεράστιο πολιτικό κέρδος ο σημερινός Δήμαρχος, και νομίζουν ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις θα το πετύχουν!!!

Δεν πρόκειται βέβαια να σταθούμε στην πρακτική του επικεφαλής της μειοψηφίας,  κάποιων από τους συμβούλους του και τους μεροκαματιάριδες που αποχώρησαν από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας, τους χαρακτηρίζει επακριβώς ο τίτλος του άρθρου «δειλοί μηριαίοι και άβουλοι» και δεν περιμένω τίποτα καλύτερο απ΄ αυτούς.

Θα σταθώ όμως σε τέσσερα πρόσωπα, τα οποία θα έπρεπε να είχαν μια διαφορετική στάση:

Τον πρώην Πρόεδρο της Σαρωνίδας κ. Ανδρέα Πέγκα, τον θεωρώ από τα πλέον καταρτισμένα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός, που θα έπρεπε να ακούγεται με σεβασμό η άποψή του, αν δεν έπρεπε να υιοθετείται υποχρεωτικά (τρόπος του λέγειν). Θα έπρεπε να θεωρείται ως μέντορας πολλών από τα μειράκια του τοπικού πολιτικού συστήματος και παράδειγμα προς μίμηση από τους άλλους και όχι να σέρνεται απ΄ αυτούς χάριν σκοπιμοτήτων.

Στην ερώτησή μου, γιατί δεν μετείχε της συνεδρίασης, απάντησε ότι «ήταν κάπου μακριά», για να διορθώσει στη συνέχεια και να μου απαντήσει ότι «έπρεπε να εξεταστεί αυτή η σύμβαση και ότι την επόμενη φορά θα περάσει»!!! Στην ανταπάντησή μου, ότι ως πολίτης θα περίμενα να είναι εκεί, να ζητήσει εξηγήσεις γι΄ αυτήν και αν δεν ήταν ικανοποιητική να την καταψηφίσει. Δεν απάντησε.

Ως πρώην Πρόεδρος της Σαρωνίδας ο Ανδρέας Πέγκας, τον τελευταίο χρόνο της θητείας του, είχε χάσει την πλειοψηφία και είχε μόνο δύο συμβούλους μαζί του. Ουδείς όμως από την τότε πλειοψηφούσα αντιπολίτευση σκέφτηκε να σαμποτάρει τις προσπάθειές του με άθλιες μεθοδεύσεις τις οποίες ο ίδιος σήμερα μετέρχεται. Ήταν πάντα όλοι εκεί.

Σε καμία περίπτωση, δεν δικαιολογείται το “μένος” του Ανδρέα Πέγκα εναντίον του Δημάρχου, να τον οδηγεί σε παρόμοιες πρακτικές, επειδή κάποιες κυρίες της Σαρωνίδας (δυστυχώς) ενίστανται στη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των επόμενων εκλογών, όπως έκαναν και στις προηγούμενες εκλογές (αυτές έχασαν και χάνουν).    

Η Κυρία Αγγελική Ράπτη, πέρα από την εμφανέστατη έλλειψη θέσεων για τα περισσότερα και σοβαρότερα θέματα που αφορούν το Δήμο μας, είναι μια επιστήμων και μάλιστα ως γιατρός, από αυτούς που ανήκουν στην ανώτατη Επιστημονική Βαθμίδα. Θα περίμενα λοιπόν εγώ και φαντάζομαι πολλοί συμπολίτες μας, να είναι αυτόφωτη στις αποφάσεις της και όχι να άγεται και να φέρεται από κάποιους, που δεν φτάνουν στο ελάχιστο το επίπεδο της νοημοσύνης της. Κρίμα.

Η Κυρία Σοφία Μιχαηλίδου – Τσιγαρίδα, έχει δώσει δείγματα «γραφής» (λέμε τώρα), για την συμπεριφορά της ως πολιτικό πρόσωπο, δεν χρειάζεται κάποιας άλλης σύστασης. Αναρωτιόμουν, όταν διαφοροποιήθηκε από τον συνδυασμό του Δημάρχου, εάν θα έπρεπε η επόμενη κίνησή της να είναι η παραίτηση. Θα έδειχνε με αυτό τον τρόπο ένα άλλο ήθος πολιτικού, μια και δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις εάν, ο μη γένοιτο, εκλεγεί Δήμαρχος ο υποψήφιος σήμερα σύζυγός της. Διαψεύσθηκα, παρ΄ ότι δεν είχα και πολλές αμφιβολίες για το τι θα κάνει. Με την χθεσινή μεθοδευμένη απουσία της από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε και έδωσε την συναίνεσή της. Εάν ο σύζυγός της γίνει Δήμαρχος, όσοι τυχόν διαφοροποιηθούν από τον συνδυασμό του να μην παραιτηθούν και αν θέλουν να σαμποτάρουν κάποιο έργο που θα προγραμματίσει, να δημιουργούν τεχνητή έλλειψή απαρτίας, για να αποτύχει. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

Τέλος, θα αναφερθώ στην Κυρία Πέγκυ Γεωργοπούλου. Εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος, όχι βέβαια για τις δικές της πολιτικές περγαμηνές, αλλά ως φορέας ενός μεγάλου ονόματος, του Παντελή Γεωργόπουλου. Ενός υπέροχου ανθρώπου και πολιτικού που ενέπνευσε πέραν όλων των άλλων, ήθος στην πόλη της Σαρωνίδας. Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να μετέλθει ποτέ τέτοιων μεθοδεύσεων και δεν το διανοήθηκε όσα χρόνια βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Και είμαι απόλυτα βέβαιος γι΄ αυτόν, γιατί επί μια οκταετία στάθηκα δίπλα του και συχνά μου εκμυστηρευόταν τις σκέψεις του και τις αγωνίες του. Από μία επιστήμονα και εκπαιδευτικό θα περίμενα, και πολλοί άλλοι μαζί μ΄ εμένα, να είναι εκεί να κρίνει, να επικρίνει με τον καυστικό της λόγο και να καταψηφίσει την σύμβαση, εάν αυτή είναι επιζήμια για τον Δήμο και τα συμφέροντα των πολιτών. Λυπάμαι που επέλεξε το κρυφτό, είναι παιχνίδι για μικρά – πολύ μικρά – παιδιά.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.