Σταύρος Ιατρού: Επικίνδυνα παιχνίδια του κ. Λουκά με την παλιά χωματερή

Σε κίνδυνο ο Αγώνας της Κερατέας από την στάση του δημάρχου!!!

Έχουν περάσει πέντε μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης του δήμου και το ενδιαφέρον του κ. Λουκά για την Κερατέα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της είναι ανύπαρκτα. Δε συμβαίνει όμως μόνο αυτό, αλλά δημιουργεί και νέα προβλήματα. Παίζει επικίνδυνα παιχνίδια όχι μόνο με το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, αλλά και με τον Αγώνα της Κερατέας: Ο κ. Λουκάς, από τις αρχές της θητείας του, δεν έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί τον ΧΑΔΑ Κερατέας και συνεχίζει να το πράττει με τρόπο προκλητικό. Καθαρίζει το Λαύριο (καλώς) και φέρνει τα σκουπίδια και οτιδήποτε άλλο κουβαλάει μαζί με αυτά στην Κερατέα.

keratea3

Ο κ. Ιατρού αναφέρεται σ΄ αυτή την χωματερή, η οποία επί των ημερών του και μέχρι το 2010, φιλοξενούσε ακόμα και απορρίμματα από τα σφαγεία της περιοχής.

keratea1

Τα δηλητηριώδη υγρά των απορριμμάτων, έφταναν στον όρμο του Θορικού μέσα από το ρέμα που περνά δίπλα από την χωματερή

Από το 2007, ως τότε δημοτική αρχή, είχαμε πάρει την απόφαση για κλείσιμο του ΧΑΔΑ και πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια για να εφαρμοστεί η απόφαση αυτή. Αυτό συνέβη εν μέσω των γεγονότων στην πόλη μας τον Δεκέμβρη του 2010 και από τότε θεωρείται σφραγισμένος. Αυτό σημαίνει πως ο ΧΑΔΑ της Κερατέας είναι επίσημα κλειστός και απαγορεύεται να ρίχνεται οτιδήποτε μέσα σε αυτόν. Τέτοια πράξη αποτελείσοβαρότατο ποινικό αδίκημα, περιβαλλοντικό έγκλημα και εκθέτει τον Αγώνα της πόλης μας. Ο ΕΔΣΝΑ προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αποκατάσταση του χώρου μετά από μελέτη που τότε εμείς είχαμε κάνει. Δυστυχώς, ο διαγωνισμόςακυρώθηκε λόγω «ύπαρξης προσφάτων αποθέσεων απορριμμάτων και αδρανών υλικών οι οποίες μεταβάλλουν σημαντικά το ανάγλυφο, την έκταση και τον όγκο του υφιστάμενου ΧΑΔΑ» σύμφωνα με απόφαση της Ε. Ε. του ΕΔΣΝΑ από το 2013. Μετά από την τελευταία απόφαση του ΕΔΣΝΑ στα τέλη του 2014 εγκρίθηκε ο νέος διαγωνισμός και ο χώρος μπήκε σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Την ίδια στιγμή που η ανάπλαση του ΧΑΔΑ στο Λαύριο βρίσκεται στο τελικό στάδιο, στην Κερατέα κινδυνεύει να χαθεί εξαιτίας του κ. Λουκά, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και οχλήσεις μας και παρά τις διαβεβαιώσεις του πως θα σταματήσει να έχει τον χώρο ανοικτό. Αυτή είναι και μία από τις πολλές και μεγάλες μας διαφορές. Εμείς ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε παρόντες στα προβλήματα του τόπου με ουσιαστικό τρόπο, ενώ ο κ. Λουκάς αναλώνεται στο να δίνει «δυναμικό παρόν» στο κόψιμο των πιτών των Συλλόγων.

Την Παρασκευή 30.01.2015 η παράταξή μας έθεσε το θέμα στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κερατέας, παρουσία του δημάρχου.

Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί την τελευταία προειδοποίηση: Εάν ο χώρος δεν κλείσει σήμερα κιόλας, τον λόγο θα έχει ο εισαγγελέας και κάθε αρμόδια αρχή. Ο κ. Λουκάς γνωρίζει πολύ καλά τις επιπτώσεις, τις ποινικές κυρώσεις που θα του επιβληθούν και τα πρόστιμα που θα κληθεί να πληρώσει ο δήμος με δική του υπαιτιότητα. Δεν θα επιτρέψουμε ο δήμος μας και η Κερατέα να βρεθούν ξανά στο στόχαστρο εξαιτίας του κ. Λουκά.

Αυτά ισχύουν για σήμερα. Από αύριο αναλαμβάνει ο λαός της Κερατέας. Όπως αντιμετώπισε και έδιωξε ΜΑΤ και εργολάβους αντίστοιχα θα πράξει και τώρα.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.