Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Προαγωγής Στοματικής Υγείας στα σχολεία Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαρωνικού για το 2015 – 2016

ΣΤΟΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣΟλοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούνιο του 2016 το πρόγραμμα προαγωγής στοματικής υγείας, που υλοποιήθηκε στα σχολεία της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαρωνικού, για το σχολικό έτος 2015 – 2016. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη δωρεάν οδοντιατρική εξέταση μαθητών σχολείων της περιοχής Αναβύσσου και ειδικότερα του 1ου, 2ου και 3ου Νηπιαγωγείου Αναβύσσου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου.Στόχος του προγράμματος, που υλοποιήθηκε με μέριμνα της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαρωνικού, είχε ως στόχο την προώθηση της στοματικής υγείας των μαθητών, καθώς και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τη σωστή υγιεινή των δοντιών.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Σαρωνικού και Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σπυρίδων Δημητρίου, ευχαρίστησε τους οδοντιάτρους της Περιφέρειας οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, καθώς και τους διευθυντές των σχολείων, για την άριστη συνεργασία με σκοπό την επιτυχία του προγράμματος. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι, με τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η δράση αυτή θα συνεχιστεί και στη νέα σχολική χρονιά. 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι τα σχολεία του Δήμου μας να λειτουργούν ως χώροι απόκτησης γνώσης, αλλά και προαγωγής της  σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών. Το πρόγραμμα προαγωγής στοματικής υγείας υπηρετεί αυτό το στόχο, βοηθώντας τους μαθητές να αποκτήσουν από νωρίς καλές συνήθειες για τη φροντίδα των δοντιών. Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος και εύχομαι μια εξίσου επιτυχημένη συνέχεια.»


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.