Έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λαυρεωτικής

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ στα πλαίσια του προγράμματος «Δημιουργία και δικτύωση δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας» που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» -2013 ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της νέας Δημοτικής Δομής που εξειδικεύεται στην πρόληψη και προαγωγή υγείας των δημοτών του.

Η Δομή αυτή βρίσκεται στη Διεύθυνση Αθηνών Σουνίου 37 Κερατέα & Αθηνάς 29 Λαύριο και στελεχώνεται από καταρτισμένους δημοτικούς υπάλληλους σε θέματα πρόληψης και ειδικευμένο Ιατρό.

Οι δημότες θα ενημερώνονται από το ΚΕΠ Υγείας για συγκεκριμένες ενέργειες του Δήμου με σκοπό τη προαγωγή της υγείας καθώς και για τις διαγνωστικές εξετάσεις που προβλέπονται για τη πρόληψη σοβαρών μορφών καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης θα ενημερώνονται για τους παρόχους υγείας που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Σκοπός του Δήμου μας είναι το ΚΕΠ Υγείας να γίνει το σημείο Αναφοράς για τον δημότη για θέματα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας. Σε μια πρώτη φάση αναλαμβάνει επίσης τη υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης των δημοτών για τους κινδύνους από την κατάχρηση του διαδικτύου, τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας.

Τέλος ο Δήμος προσκαλεί όλους τους Ιατρούς και τους άλλους παρόχους υγείας της περιοχής μας να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα πρόληψης του ΚΕΠ Υγείας. Φορέας Υλοποίησης του προγράμματος είναι το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.