Κλήση μαρτύρων από την Εισαγγελία, να καταθέσουν για την παραποίηση των πρακτικών της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας – Υπόθεση ιχθυοτροφείου

Κλήση από την Εισαγγελία, έλαβαν στελέχη του Δήμου Σαρωνικού, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση της πλαστογραφίας της απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου της Παλαιάς Φώκαιας, το 2012 και την μετεγκατάσταση του ιχθυοτροφείου στις ακτές του Σαρωνικού.Κλήση από την Εισαγγελία, έλαβαν δύο στελέχη του Δήμου Σαρωνικού, αλλά και ανώτατα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση της πλαστογραφίας της απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου της Παλαιάς Φώκαιας, το 2012, για την υπόθεση της μετεγκατάστασης του ιχθυοτροφείου στις ακτές του Σαρωνικού.
Ως μάρτυρες καλούνται να παρουσιαστούν ενώπιον της ανακρίτριας κας Κουβαρά στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Καλούνται όμως να καταθέσουν και: ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Παρασκευάς Οικονόμου. Η πρόσκληση των συγκεκριμένων από τον Εισαγγελέα εξηγείται, γιατί όλοι αυτοί είναι παραλήπτες της έγγραφης καταγγελίας, εναντίον του Τσαλικίδη και του Λάμπρου και τώρα καλούνται να αναφέρουν στον Εισαγγελέα τι ακριβώς έπραξαν μετά την γνώση του γεγονότος (δείτε εδώ την έγγραφη καταγγελία).
Να θυμίσουμε ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από το 2013, για την οποία κατάθεσαν ήδη πλειάδα μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε εδώ το ιστορικό της υπόθεσης

Πλήρης η ανάπτυξη των ιχθυοτροφείων

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι, η εγκατάσταση του νέου ιχθυοτροφείου στις ακτές της Παλαιάς Φώκαιας έχει επιτευχθεί χάριν ακριβώς αυτής της παραποιημένης απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου της πόλης. Παράλληλα συνεχίζουν να λειτουργούν και οι εγκαταστάσεις στο νησί Πέτροκλος, σύμφωνα με μαρτυρία του Προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών του Τουρκολίμανου κ. Βαγγέλη Βάκουλα.
Η επιτροπή πρωτοβουλίας «ενάντια στην μετεγκατάσταση των ιχθυοτροφείων», επικεφαλής της οποίας είναι ο καθηγητής κ. Ντίνος Χασάπης, έχει σιγήσει πλήρως, αποδεχόμενη την αναποτελεσματικότητά της, αν όχι την μετάλλαξή της σε επιτροπή στήριξης των ιχθυοτροφείων.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

4 Responses to “Κλήση μαρτύρων από την Εισαγγελία, να καταθέσουν για την παραποίηση των πρακτικών της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας – Υπόθεση ιχθυοτροφείου”

 1. Ο/Η Άγγελος Φραγκόπουλος λέει:

  Μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, ή τουλάχιστον δεν έχουμε πληροφορηθεί κάτι σχετικό. Προφανώς και καλούνται να δηλώσουν ποιες ήταν οι ενέργειές τους.
  Η κα Κόλλια είχε υποχρέωση να ενημερώσει το τότε Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κατά την πάγια συνήθειά της δεν το έκανε. Να θυμίσω ότι και σε άλλες περιπτώσεις έχει αποσιωπήσει έγγραφα πολιτών που απευθύνονται στην ίδια και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πολύ πρόσφατα αποσιώπησε έγγραφο που αφορούσε τις χρίσεις γης της Σαρωνίδας και το οποίο έφερε 1000 υπογραφές κατοίκων.
  Όσο αφορά τον Συμπαραστάτη του Δημότη (λέμε τώρα), είχε στείλει τότε μια απαντητική επιστολή στην οποία ανέφερε ότι δεν μπορούσε να ασχοληθεί με το θέμα, αφού είχε ήδη παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη.
  Θετικό είναι το γεγονός ότι η δικαιοσύνη ασχολείται με το θέμα και δεν έχει μπει σε κάποιο αρχείο. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια.
  Σε ότι αφορά τον κ. Χασάπη, ελπίζω ότι δεν θα κάνει αυτό που αναφέρει ο φίλος “Ανάκατα” και θα υποστηρίξει την καταγγελία που συνυπέγραψε.
  Θέλω να ελπίζω, αν και αδιαφορώ πλήρως για τον άνθρωπο.

 2. Ο/Η Δημοτικός σύμβουλος λέει:

  Εγώ θα ήθελα να μάθω τι θα πει η Κόλλια στον ανακριτή; Ούτε το δημοτικό συμβούλιο δεν ενημέρωσε τότε για την καταγγελία. Την έθαψε γιατί ο Τσαλικιδάκος και ο λαμπρούκος ήταν στην παράταξή της. Μήπως θα πρέπει ο Εισαγγελέας να εξετάσει την πιθανότητα και της παράβασης καθήκοντος σε βάρος της; Πως το λένε υπόθαλψη εγκλήματος;

 3. Ο/Η Θανάσης Λύτρας λέει:

  Και τι έκαναν ακριβώς αυτοί οι κύριοι όταν τους κοινοποιήθηκε το έγγραφο των πέντε πολιτών. Στο καλάθι των αχρήστων πήγε. Ειδικά ο Καλογερόπουλος έβγαλε απόφαση υπέρ του Καστελόριζου.

 4. Ο/Η Ανάκατα λέει:

  Ο Χασάπης τι θα πάει να πει στο δικαστήριο όατν γίνει η δίκη; Θα υποστηρίξει αυτά που υπέγραψε ή θα κάνει κωλοτούμπα;

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.