“Κρανίου τόπος” η έκταση του Συνεταιρισμού Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος στο Καταφύγι της Παλαιάς Φώκαιας

Κρανίου Τόπος” χαρακτηρίζεται, κυριολεκτικά και μεταφορικά, η έκταση του Συνεταιρισμού Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος στο Καταφύγι της Παλαιάς Φώκαιας. Και κυριολεκτούμε, γιατί εκτός από τα δομικά υλικά, μερικά από τα οποία είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον (αμίαντος), υπάρχουν και εικονοστάσια νεκρών που έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή.  Η έκταση, εδώ και αρκετά χρόνια, βρίσκεται στο έλεος του κάθε ανεύθυνου, ο οποίος απορρίπτει εκεί ότι υλικό θεωρεί άχρηστο και δεν θέλει να δαπανήσει, όπως έχει υποχρέωση, κάποιο μικροποσό για την απομάκρυνση του από την κατοικία του. Είναι ο τόπος όπου απορρίπτονται δωρεάν κάθε λογής δομικά υλικά και σκουπίδια. 

Τα πλέον επικίνδυνα υλικά που υπάρχουν εκεί είναι μεγάλες ποσότητες φύλλων αμιάντου και τζάμια που τις θερμές ημέρες και ώρες του καλοκαιριού μπορούν να αναφλέξουν τα εύφλεκτα υλικά που είναι διάσπαρτα σε όλη την έκταση, όπως χαρτιά, πλαστικά, ελαστικά αυτοκινήτων, έπιπλα κ.λπ.

Υπάρχουν επίσης και δύο εικονοστάσια, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην μνήμη κάποιων που έχασαν  την ζωή τους στην περιοχή και οι συγγενείς των οποίων ανάβουν τα καντήλια, αδιαφορώντας εάν θα είναι η αιτία μιας πυρκαγιάς σε περίπτωση ισχυρών ανέμων, που συχνότατα πλήττουν την περιοχή. 

Ο Συνεταιρισμός, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, δεν έχει καμία δυνατότητα να περιφρουρήσει την έκταση, όπως έκανε πριν από μαι δεκαπενταετία και πολύ περισσότερο να την καθαρίσει. Ο Δήμος προφανώς δεν έχει καμία αρμοδιότητα, να παρέμβει σε μία ιδιωτική έκταση. και το πρόβλημα διαιωνίζεται. Ίσως μετά από αυτό το άρθρο, κάποιοι θα ανακαλύψουν μια εύκολη λύση και θα αρχίσουν να πηγαίνουν εκεί τα “μπάζα” τους, τα οποία πετούσαν μέχρι τώρα εντός του οικισμού. 

Κατά την άποψή μας ο Δήμος Σαρωνικού, πρέπει να παρέμβει, κινητοποιώντας όλες τις αρμόδιες δημόσιες υγειονομικές αρχές, πρωτίστως για τα επικίνδυνα δομικά υλικά. Δευτερευόντως δίνεται μια ευκαιρία να εξεταστεί σοβαρά η πιθανότητα διεκδίκησης, της έκτασης των 7.500 στρεμμάτων, η οποία είναι αναδασωτέα κατά τα 5.500 στρ. και οικοδομήσιμη κατά το υπόλοιπο. Να την διεκδικήσει πριν αρχίσουν κάποιοι να καταπατούν τμήματά της και να οικοδομούν αυθαίρετα.  Όλα είναι πιθανά σ΄ αυτή τη χώρα. 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

One Response to ““Κρανίου τόπος” η έκταση του Συνεταιρισμού Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος στο Καταφύγι της Παλαιάς Φώκαιας”

  1. Ο/Η Τασος Μποσκιζας λέει:

    Προσεχε τις αναρτησεις σου μην τις δει ο Γκεραλης και το αλλο συφερτο, και προσπαθησουν να περασουν εισηγηση για την κατασκευη κοιμητηριου στην περιοχη αυτη!!!!!

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.