Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής: Επιστολή κατά Αρχαιολόγων για καθυστέρηση έργων

Αλιευτικό Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας. Ως συνέχεια του δεξιού λιμενοβραχίονα διακρίνονται ίχνη, τα οποία ίσως να προέρχονται από τα βυθισμένα τμήματα του λιμανιού της αρχαίας Αναφλύστου, που προστάτευε από τον βοριά τα ελλιμενισμένα σκάφη. 

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, με την οποία ενημερώνει την κυβέρνηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στην Ανατολική Αττική, λόγω της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αλλά και για τις επιπτώσεις αυτών των καθυστερήσεων.

Μεταξύ των έργων στα οποία αναφέρθηκε είναι και το Αλιευτικό Καταφύγιο της Παλαιάς Φώκαιας, για το οποίο όπως είπε, υπάρχει κίνδυνος λόγω των καθυστερήσεων να απενταχθεί και να χαθούν τα χρήματα που έχουν εγκριθεί. 

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, είχε παραβρεθεί ως συνδιοργανωτής, στα “εγκαίνια” του έργου στις 5/4/2015 (δείτε εδώ) και είχε προϊδεάσει ότι το έργο δεν θα προχωρήσει λόγω των πιθανών αρχαιολογικών  ευρημάτων, όπως και έγινε. Αλλά  ως Περιφέρεια εγκατέστησαν τον εργολάβο, ο οποίος ξεκίνησε τα έργα, γεμίζοντας το λιμάνι με τους τεράστιους όγκους βάσεων από μπετόν. Ακόμα ένας πλωτός γερανός βρισκόταν για περισσότερο από ένα μήνα στον όρμο της Αναβύσσου και πληρωνόταν από τα χρήματα του έργου (δείτε εδώ)

Επίσης λόγω της αρχαιολογίας, καθυστερεί για τρία χρόνια το αποχετευτικό της Αναβύσσου και συγκεκριμένα το τμήμα της οδού Μικράς Ασίας, με αποτέλεσμα για όλο αυτό το διάστημα η συγκεκριμένη οδός να παραμένει κλειστή και να καταταλαιπωρούνται  οι περίοικοι.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.