ΑΔΜΚΕΣ: Παράτυπη μείωση τιμήματος παραχώρησης αιγιαλού σε καντίνα

Καντίνα Λυγνού Θυμάρι

Μετά την αποκάλυψη, για το άνοιγμα 150.000 € της Ανώνυμης Δημοτικής Μονομετοχικής Κατασκευαστικής Εταιρείας του Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ) (δείτε εδώ), που έφερε στη δημοσιότητα ο Αττικός Παρατηρητής και νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τις δραστηριότητες της εταιρείας, επί της προηγούμενης Διοίκησης που αντικαταστάθηκε τον Απρίλιο του 2017. Σύμφωνα με κύκλους της Εταιρείας, που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, προφανώς για να διατηρήσουν τις «ευαίσθητες» ισορροπίες, αποκαλύφθηκε ότι η Εταιρεία, μείωσε το τίμημα παραχώρησης σε καντινιέρη, για την χρήση παραλίας στο Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας.
Σε ερώτηση των νέων μελών του Δ.Σ. της ΑΔΜΚΕΣ, προς τον πρώην Πρόεδρό της κ. Μανόλη Χαρήτο, βάση ποιας απόφασης έγινε αυτή η μείωση, απάντησε ότι η απόφαση λήφθηκε σε συνεδρίαση στις αρχές Απριλίου 2017. Σ΄ αυτή την συνεδρίαση όμως την οποία επικαλείται δεν υπήρξε απαρτία. Αντιθέτως, ο Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι υπήρξε απαρτία και αναφέρθηκε σε Σύμβουλο, τον οποίο, όπως είπε, ενημέρωσε τηλεφωνικώς και πήρε την θετική ψήφο του. Όμως ο ίδιος ο Σύμβουλος δήλωσε, ότι όχι μόνο δεν συμφώνησε, αλλά αγνοεί πλήρως το θέμα γιατί ουδέποτε ενημερώθηκε σχετικά και ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Πρόεδρο.
Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν, στο τέλος Απριλίου να ακυρωθεί η «απόφαση» από το νέο Δ.Σ. της ΑΔΜΚΕΣ και να μην ισχύσει καμία απολύτως μείωση στο τίμημα για την συγκεκριμένη καντίνα.
Επειδή τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΔΜΚΕΣ, δεν επαναλαμβάνουν επωνύμως τις αποκαλύψεις που κάνουν κατ΄ ιδίαν, καλούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Χαρήτο να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για όσα περιγράφονται. Το ίδιο περιμένουμε και από τον κ. Δήμαρχο.
Εφόσον επιβεβαιωθούν οι αναφορές των Συμβούλων της ΑΔΜΚΕΣ, τότε υπάρχει μείζον ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να «περάσει» χωρίς επιπτώσεις για όποιον ενέχεται στην υπόθεση και κυρίως για τον πρώην Πρόεδρο και νυν Αντιδήμαρχο κ. Χαρήτο.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

6 Responses to “ΑΔΜΚΕΣ: Παράτυπη μείωση τιμήματος παραχώρησης αιγιαλού σε καντίνα”

  1. Ο/Η Φώντας Φαντίδης λέει:

    Ο Χαρίτος πάντως κύριοι μεσούσης της κρίσης εθεάθη (απο
    συμπολίτη μας που έχει επιχειρήσεις στις Φιλιππίνες) σε
    πεντάστερο ξενοδοχείο της εξωτικής αυτής χώρας να κάνει
    εκεί τις καλοκαιρινές διακοπές του γιο 20 μέρες .
    και όλα αυτά με το μισθό του εκπαιδευτικού 1300 ευρώ μηνιαίως.
    ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ…………………..

  2. Ο/Η ΤΑΚΙΣ ΦΛΕΚΚΑΣ λέει:

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.ΘΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ,ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ -ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ !!!!!!!

  3. Ο/Η ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    Άλλο το ιδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής»
    Το Ίδρυμα αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και διέπεται από τους νόμους περί κοινωφελών Ιδρυμάτων. Η σύσταση και η λειτουργία του βασίστηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση ιδιωτών, στενών συγγενών και φίλων του Κ. Καραμανλή. Πρώτος Πρόεδρος διετέλεσε ο Κωνσταντίνος Τσάτσος. Σήμερα, Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο πρέσβης Πέτρος Μολυβιάτης, με αντιπρόεδρο τον Αχιλλέα Καραμανλή και Γενικό Διευθυντή τον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Σβολόπουλο.
    και άλλο το

    Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

    Διοικητικό Συμβούλιο
    Mέλη

    Κράτσα-Τσαγκαροπούλου Ρόδη

    Πρόεδρος Δ.Σ.

    τ. Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

    Mέλη

    Μακρή Ζέττα

    Γραμματέας Δ.Σ.

    Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, π. Υφυπουργός

    Mέλη

    Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης

    Tαμίας Δ.Σ.

    Καθηγητής Πληροφορικής, τ. Πρύτανης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

    Αλιβιζάτος Πέτρος

    Επιχειρηματίας, π. Υφυπουργός Πολιτισμού

    Ιωαννίδης Γεώργιος

    Πολιτικός Μηχανικός, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π.

    Καρλούτσος Μιχάλης

    Σύμβουλος Στρατηγικής και Ανάπτυξης

    Μπαλέρμπας Αθανάσιος

    Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

    Νάκου Βασιλική

    Δημοσιογράφος, Δημοτικός Υπάλληλος

    Παπαγγελόπουλος Δημήτρης

    Σύμβουλος Επικοινωνίας και Πολιτικής Διαχείρισης

    Παπαναστασίου Σταματία (Μάτα)

    Επιχειρηματίας

    Παπασταύρου Αλέξιος

    Δικηγόρος

    Στεφανάκης Γεώργιος

    Δικηγόρος, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.)

    Σωφρόνης Γιώργος

    Οικονομολόγος, Δήμαρχος Σαρωνικού

    • Ο/Η Τασος Μποσκιζας λέει:

      Εχουμε και στον Σαρωνικο το δικο μας ιδρυμα την ΑΔΜΚΕΣ!Που επιχορηγουν τους φτωχους Δασκαλακους δημ συμβουλους και πασης φυσεως λησταρχους του δημου ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.

  4. Ο/Η ΚΑΝΤΙΝΙΕΡΗΣ λέει:

    Έχουν γίνει και άλλες αρκετές κατακόρυφες σκανδαλώδεις μειώσεις μισθωμάτων καντινών και μάλιστα με συγκεκριμένη μεθόδευση.
    Όλοι οι ενδιαφερόμενοι φυσικά αγοράζουν ποτά και αναψυκτικά από την …Πρώτη κάβα του Δήμου, που έτσι εξασφαλίζει τρελούς τζίρους.
    Αν υπήρχε στοιχειώδης διαφάνεια , θα έπρεπε όλες οι συμβάσεις αυτές να είχαν δοθεί στην δημοσιότητα, οπότε οι δημότες θα αντιλαμβάνονταν για ποιο πάρτι μιλάμε.
    Και τότε θα βλέπαμε πως τα 70.000 ευρώ έγιναν…πολύ κάτω από 20.000 ευρώ.
    Για τέτοιες διαφορές μιλάμε.
    Τα δεξιά φούμαρα περί μειώσεως του κράτους ισχύουν για το πόπολο και σίγουρα δεν ισχύουν για τα μέλη του ΔΣ του ιδρύματος Καραμανλή.
    Γι’ αυτά το κράτος υπάρχει για να υπηρετεί ιδιωτικές επιχειρήσεις.
    Η μεγαλύτερη απάτη είναι ο δήθεν αγώνας για ελεύθερες παραλίες του Δήμου Σαρωνικού, στον οποίο έχει προσχωρήσει και η ανόητη αντιπολίτευση.
    Το πάρτι συνεχίζεται και κανένας δεν ενδιαφέρεται….

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.