Χωρίς την παρουσία των Εξωραϊστικών Συλλόγων “συνεδρίασε” το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού

Χωρίς την παρουσία των άμεσα ενδιαφερόμενων εκπροσώπων των κατοίκων του Σαρωνικού, (δεν προσκλήθηκαν), όπως είναι οι Εξωραϊστικοί Σύλλογοι, “συνεδρίασε” το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού.  Στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν προσκληθεί και είχαν καταθέσει τις απόψεις τους, αλλά και την εμπειρία τους, από τα προβλήματα που αποτελούν τον κυριότερο κίνδυνο για την ασφάλεια των περιοχών τους από πυρκαγιές, ληστείες, πλημμύρες κ.α. φαινόμενα. Η συνεδρίαση της 9/5/2018 πραγματοποιήθηκε χωρίς να αναγγελθεί ούτε στο saronikoscity.gr, την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.  

Δεν μπορούμε να φανταστούμε την σκοπιμότητα του αποκλεισμού των κοινωνικών οργανώσεων των πολιτών, από αυτή τη διαδικασία και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την πιθανή αιτιολογία, ότι ο αποκλεισμός έγινε από λάθος της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου που κοινοποιεί ηλεκτρονικά τις προσκλήσεις!!!

Εικάζουμε ότι η αιτία του αποκλεισμού είναι ακριβώς τα θέματα που έβαλαν στις τελευταίες συναντήσεις οι κοινωνικοί φορείς, τα οποία προφανώς δεν ήθελαν οι ιθύνοντες να ακουστούν για μία ακόμα φορά. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, εκτός από τις καθιερωμένες φωτογραφίες και την αναφορά  όσων συμμετείχαν από την πλευρά των δημόσιων υπηρεσιών, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την ουσία της συνεδρίασης και στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πιθανών φαινομένων που κάθε χρόνο σημειώνονται στον Δήμο μας.  

Το συμπέρασμα που καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου είναι ότι “όλα” λειτούργησαν σωστά στον Δήμο και οι συμμετέχοντες συνεχάρησαν αλλήλους για την άψογη συνεργασία τους!!!

Το δελτίο τύπου του Δήμου έχει ως ακολούθως: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο προγραμματισμός δράσεων για την πρόληψη των πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Σαρωνικού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο Αρχιπύραρχος Διοικητής Π.Υ Ανατολικής Αττικής Χιώνης Χαράλαμπος,ο Αντιπύραρχος Διοικητής  Π.Υ Λαυρίου Παπαστάθης Σπυρίδων, ο Δ/ντης Π.Υ Κορωπίου Πύραρχος Κοκμοτός Βασίλειος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής κ. Γιώτης Αναστάσιος, ο Διοικητής του Α.Τ Αναβύσσου, κ. Λαμπρινός Γεωργουλάκης, ο Διοικητής του Α.Τ Καλυβίων Γιδόπουλος Ευάγγελος, ο Υπαστυνόμος Β’ Τ.Τ. Ν/Α Αττικής  Βάλαρης Νικόλαος, ο Υπαστυνόμος Β’ Τ.Τ. Ν/Α Αττικής  Μπάκαλης Νικόλαος, ο Ανθυπαστυνόμος Διοικητής Α.Σ. Σαρωνίδας Βλάχος Αλέξανδρος, ο Εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Αγγελόπουλος, ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ Βουλιαγμένης  Νικολαράκης Κωνσταντίνος, ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Προστασίας Μαρκοπούλου κ. Σιδέρης Στυλιανός, , ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού κ. Δ. Λιοδακάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Παλαιάς Φώκαιας κ. Α. Παπουτσής και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σαρωνίδας κ. Ν. Γαλάνης.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού, κ. Δημήτρης Σοφός.

Κατά την έναρξη της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ξεκινάμε και φέτος τον κοινό αγώνα, για να προστατέψουμε τον τόπο μας από τις πυρκαγιές. Παρά την οικονομική στενότητα και τη γνωστή καθυστερήση, από την πλευρά της Κεντρικής Διοίκησης, στην έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων, έχουμε φροντίσει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει της θερινής περιόδου. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά, έχουμε ενισχύσει τον εξοπλισμό μας, με τα τέσσερα νέα οχήματα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Σαρωνικού από ίδιους πόρους.

Κυρίως, όμως, έχουμε καταφέρει να οικοδομήσουμε ένα άριστο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με την πολύτιμη συμμετοχή και των τοπικών συλλόγων, των εθελοντών και των κατοίκων κάθε περιοχής. Έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή συμμαχία, η οποία μας επέτρεψε τις προηγούμενες χρονιές να περιορίσουμε τον κίνδυνο. Είμαι βέβαιος ότι και φέτος θα συνεργαστούμε με την ίδια αποτελεσματικότητα και επιτυχία.»

Ο Δήμαρχος τέλος ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άριστη συνεργασία, όπως και όλους τους Εθελοντές, τους Αιρετούς και το Προσωπικό του Δήμου.

 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.