Προληπτικά μέτρα του Δήμου Σαρωνικού για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας

Με πολύωρες συσκέψεις, μέχρι αργά χθες την νύχτα, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γιώργος Σωφρόνης με συνεργάτες του αλλά και Δημάρχους γειτονικών Δήμων, εξέτασαν την δυνατότητα λήψεις προληπτικών μέτρων, αντιμετώπισης της πιθανότητας η πετρελαιοκηλίδα να φτάσει στις ακτές του Δήμου Σαρωνικού, προκαλώντας τεράστια καταστροφή.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραγγέλθηκαν ήδη απορροφητικά “μαξιλάρια”, μήκους ενός τουλάχιστον χιλιομέτρου, για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το φαινόμενο, στην περίπτωση που οι πνέοντες Β.Δ. άνεμοι  στραφούν σε Ν.Δ. και οδηγήσουν τμήμα της κηλίδας προς τις ακτές του Δήμου μας.  

Σε επικοινωνία του Δημάρχου Σαρωνικού με την Περιφέρεια Αττικής, για να υπάρξει κάποιος συντονισμός στις δράσεις, έλαβε την απάντηση ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα!!! Να υποθέσουμε ότι οι Δήμοι του παραλιακού μετώπου, έχουν αρμοδιότητα την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης, ή κάνουν υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους διακινδυνεύοντας να βρεθούν κατηγορούμενοι; 


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.