427.500 € η δαπάνη του Δήμου 3Β για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας!!!

Αποσύρθηκε το πλωτό φράγμα που ποντίστηκε στη χερσόνησο του ΠΙΚΠΑ με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής των 3Β για να σταματήσει την πορεία της πετρελαιοκηλίδας που προκάλεσε το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Συμπλήρωσε 19 ημέρες συνεχούς παρουσίας και σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου απέτρεψε τη ρύπανση των ακτών της Βούλας, της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας αποτελεσματικά.

Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις 2 Οκτωβρίου 2017 ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμος απηύθυνε επίσημο ερώτημα προς τον Αρχηγό του Λιμενικού και η απάντηση που πήρε από τον Λιμενάρχη Σαρωνικού ήταν πως το φράγμα θεωρείται απαραίτητο μέχρι την ολοκλήρωση της απάντλησης των καυσίμων του ναυαγίου.

Ο δήμαρχος είπε πως τα πετρελαιοειδή έχουν πλέον απαντληθεί από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» επομένως το φράγμα δεν έχει πλέον λόγο παρουσίας.

Ως προς το κόστος του πλωτού φράγματος, ο Δήμος διαπραγματεύτηκε ώστε για το πρώτο δεκαήμερο (15 Σεπτεμβρίου – 25 Σεπτεμβρίου 2017) να πληρώσει το ποσό των 285.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, αυτή ήταν «δαπάνη συμβατή με την οικονομική δυνατότητα του Δήμου».

Για το διάστημα από 26 Σεπτεμβρίου ως τις 3 Οκτωβρίου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η εταιρεία North Aegean Slops συμφώνησαν η εταιρεία να λάβει αμοιβή ύψους 142.500 ευρώ από τα ασφαλιστικά κεφάλαια που θα αποζημιώσουν τον Δήμο για τις ζημιές που υπέστη.

Η όλη διαπραγμάτευση του Δήμου με την εταιρεία ήταν -κατά τα φαινόμενα- πολύ σκληρή και επιτυχημένη για το δημοτικό ταμείο, αφού οι αρχικές απαιτήσεις της North Aegean Slops σύμφωνα με την προκοστολόγηση που απέστειλαν στον Δήμο, ανέρχονταν σε 453.910 ευρώ μόνο για το πρώτο 10ήμερο!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σχολιάστε

You can leave a response, or trackback from your own site.